Annonce
Elbobladet

Rådhustradition fastholdes: Fredericia synger sammen i julen

Tidligere i år har der været afholdt fællessang. Her er det Seniorbo i Købmagergade, der sang sammen hver for sig på altanerne tirsdag 17. marts. Arkivfoto: Dorte Brandsen
Tidligere år har der hver fredag op til advent været fællessang på rådhuset. I år fortsætter traditionen, som dog er ændret på grund af coronapandemien.
Annonce

Fredericia: Fællessangen er blevet en af de aktiviteter, mange danskere har taget til sig under coronapandemien. På rådhuset er det imidlertid ikke nyt med fællessang i julen. Her har ansatte og borgere nemlig sunget sammen i forhallen hver fredag før adventssøndage.

I år bliver det imidlertid ikke muligt af hensyn til coronasmitte, så derfor har kommunen gentænkt traditionen. Alternativet er blevet, at det i år foregår online.

- Vi vil rigtig gerne fortsætte traditionen, men samtidig også få flere med, så vi håber på, at der er mange, som vil deltage, siger Ole Steen Hansen (S), der foruden at være 2. viceborgmester også er eventkoordinator i kommunen.

Om Fredericia synger sammen

Fredericia synger sammen foregår hver fredag op til adventssøndage fra klokken 9.00-9.20.

Fællessangen kan livestreames på hjemmesiden: fredericia.dk/fredericiasyngersammen

27. november synger Lars Mølsted for i rådhusets forhal og bliver ledsaget af Thomas Møller på klaver.

4. december foregår det Christianskirken, hvor Julie Berthelsen synger for og er ledsaget af Søren Okholm på flygel.

11. december lægger Kristinebjergskolen – afd. Høgevej lokaler til fællessangen. Her vil musiklærer Jogvan Jacobsen og skoleelever fra afd. Høgevej synge for.

18. december sendes der fællessang fra Fredericia Teater. Her synger Bjørg Gamst for og ledsages af tre musikere fra Slesvigske Musikkorps.

Som noget nyt kommer fredagssangen til at foregå på forskellige lokationer. Ligeledes er hyret solister, som skal være med til at skabe lidt ekstra glæde i coronatiden, pointerer Ole Steen Hansen.

Han oplyser, at kommunen bruger 20.000-25.000 kroner på de fire fællessange. Penge, som kommer fra coronamidlerne.


Vi vil rigtig gerne fortsætte traditionen, men samtidig også få flere med, så vi håber på, at der er mange, som vil deltage.

Ole Steen Hansen (A), 2. viceborgmester og eventkoordinator i Fredericia Kommune


Hvorfor er det kommunens opgave at stable et fællessangs-arrangement på benene?

- Det er en del af Juleby Fredericia og den tanke, at vi skal være gode ved hinanden i julemånederne. Det er et lyspunkt på 20 minutter hver fredag, og så er det også for at bibeholde traditionen med at synge sammen med borgerne, siger Ole Steen Hansen.

Første gang, Fredericia synger sammen foregår, er 27. november klokken 9 og kan livestreames på kommunens hjemmeside, hvor man også finder teksterne til de fire sange, der synges hver fredag. Arrangementet varer som nævnt 20 minutter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce