Annonce
Elbobladet

Råger råber naboernes hår gråt

Rågerne er ikke altid de mest populære naboer. Slet ikke når der er rigtig mange af dem. Arkivfoto: Ian Heilmann
Selvom der skal være plads til både dyr og mennesker, kan rågernes råben slide tålmodigheden ned.

Erritsø: - De er irriterende at høre på. Det kan ikke siges anderledes.

Claus Schou Nielsen bor på Erritsø Engvej - tæt på en af de rågekolonier, Fredericia Kommune har forsøgt at regulere med både jægere og træklatrere, der har fjernet reder.

- Rågerne larmer forfærdeligt. Jeg har boet her i 12 år, og jeg synes, at det er blevet værre med årene. Nogle gange er det næsten ikke til at holde ud, når man er ude i haven, siger Claus.

Annonce

Selv når han sidder indenfor i sin stue bag lukkede vinduer, kan han høre de råbende fugle, og han må skrue lidt ekstra op for tv'et.

I nærheden bor også Kate Christiansen.

- I nogle år har det været virkelig slemt. Der er jo en grund til, at fuglene hedder råger, siger hun og udtaler "råger", så det lyder som en jysk udgave af "råber".

- Lige nu oplever jeg det nu ikke som et stort problem. Men det svinger, og andre har måske en anden oplevelse, siger hun.


Det er dejligt, når man kan høre sig selv tænke.

Kate Christiansen


Kate er tilhænger af, at der skal være plads til både dyr og mennesker.

- Fuglene er jo en del af naturen, og den skal man jo helst lade være. Men nogle gange er det svært at høre, hvad man selv tænker, siger hun.

Claus glæder sig over, at fuglene trods alt falder til ro, når mærket sænker sig.

Ok på Othello

Plejehjemmet Othello ligger nær en lille skov, som også er hjem for hundredvis af råger. Her på siden kan du læse om en jægers arbejde for at regulere bestanden ved at skyde ungerne netop dér.

Lyden af de mange fugle hænger i luften over skoven. Men ifølge plejehjemsleder Grethe Jørgensen opleves det ikke som det store problem på plejehjemmet.

- Hverken de ansatte eller beboerne har de store problemer med rågerne. Måske fordi vores have ligger på den anden side af huset - lidt væk fra skoven, siger hun.

Til gengæld har Othello en udfordring med måger på taget og duer, der bygger rede i de karakteristiske skodder, beboerne kan trække for deres vinduer.

- Duerne og deres reder kan være en udfordring, og de er jo heller ikke helt renlige. Nogle af rederne kan fjernes indefra i tide, inden der er æg i. Men ikke dem alle, siger Grethe Jørgensen.

Plejehjemmet Othello ligger nær en rågekoloni, men oplever ifølge centerlederen flere problemer med måger og duer. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Ugens hund: Bobby elsker bare sutter

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Rift om vilde frø og planter

Elbobladet

Opvaavni tilbage i Fredericia

Annonce