Annonce
Elbobladet

Radioprogram støtter udfordrede børn i Fredericia

Giro 413-vært Peter Sten. Foto: Per Gade Gyldenkærne
Penge fra DR-lyttere ender som støtte til fredericianske børns fritidsliv.

Fredericia: Danmarks Radio-programmet Giro 413 sender 20.000 kroner til projekt Sponsorpas i Fredericia.

Dermed kommer det 75 år gamle radioprogram, hvor lytterne sender hilsener og musikønsker, til at hjælpe fredericianske børn til bedre muligheder for at opsøge fritidsaktiviteter og fællesskab. Så børnene bliver gladere og ikke føler sig udenfor.

Sponsorpas er en forening, der arbejder for, at udsatte eller udfordrede børn kan deltage i fritidsaktiviteter på lige fod med alle andre. Også selvom forældrene måske ikke har råd til et par fodboldstøvler eller en guitar - eller hvad der nu er brug for.

Annonce


Pengene gør en stor forskel.

Marianne Bitsch, Foreningen Sponsorpas


Sidste år hjalp foreningen 87 børn til den slags.

- Vi er meget glad for pengene fra Giro 413. Beløbet svarer til cirka en femtedel af det beløb, vi hvert år uddeler. De 20.000 kroner gør det muligt for os at gøre en forskel for mange, som vi ellers ikke kunne hjælpe, siger Sponsorpas-formand Marianne Bitsch.

Det koster 100 kroner om året at være medlem af foreningen Sponsorpas og bidrage til arbejdet.

Foreningens støtte tildeles i tæt samarbejde med Fredericia Kommune.

Glad radiovært

Giro 413 er kendt for at modtage bidrag, der samles ind ved fester og sammenkomster. Så et 2020 med aflyste fester og udskudte sammenkomster kunne man måske forvente, at strømmen af bidrag tog af. Men det gik lige modsat - måske fordi man netop ville gøre noget ud af det radiobårne fællesskab i en tid, hvor man ikke kunne mødes og samle ind ved påskefrokosten.

- Selv om vi både i 2020 og fortsat her i 2021 mærker, at flere end normalt sender en hilsen gennem radioen, fordi de ikke kan mødes i det virkelige liv, oplever vi også, at stadigt flere har særligt fokus på det at støtte det gode formål, forklarer radiovært Peter Sten i en pressemeddelelse fra Danmarks Radio.

I 2020 blev der samlet 208.660 kroner ind. Det er over 20.000 kroner mere end året før.

Pengene går videre til foreninger og projekter, der gør livet lidt bedre for udsatte børn og unge under 18 år i Danmark. 11 steder i landet kan de nu se frem til for eksempel sommerlejre, udflugter, aktiviteter og nye fællesskaber. Blandt andet i Fredericia.

Sponsorpas-formand Marianne Bitsch glæder sig over pengene fra DR-programmet Giro 413. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

John kan fejre 40 år som mælkemand

Elbobladet

Happy jazz i Tøjhuset

Elbobladet

Ugens hund: Jeg indhentede mors kano

Elbobladet

Mystisk musikvideo fra Fredericia

Elbobladet

Hun var SÅ forsigtig, men endte alligevel med at smitte hele familien: Nu advarer Gitte alle andre mod at lade corona-paraderne falde

Elbobladet

Nyt liv på vej i det gamle bøfhus: Succesfuld dessertcafé vælger Fredericia foran Odense, Herning og Aarhus

Annonce