Annonce
Elbobladet

Refleksdamen Tina hjælper dig med at se lyset i mørket

Tina Aabo Frederiksen med et af ToBeSeens mange refleks-designs: Fredericias navn og voldanlæg. Den trafiksikkerheds-glade fredericianer og iværksætter får mange positive tilbagemeldinger på refleksernes brugbarhed og effekt. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce

Fredericia: - Jeg ser reflekser alle vegne. Eller steder, hvor der kunne sidde en refleks. Eller steder, hvor der burde sidde en refleks. Jeg er i konstant refleks-mode.

Tina Aabo Frederiksen fra Sanddal griner af sig selv og sin indbyggede refleksradar. Efter at hun har etableret iværksætter-foretagendet ToBeSeen, der laver selvklæbende reflekser, har hendes refleks-radar været en erhvervsskade.

Hendes reflekser kan skæres i næsten alle tænkelige former og størrelser. Og de klistrer bedre, end mange tror, fortæller hun.

- De sidder så godt fast, at man ikke kan tage dem af, hvis først man sætter dem på. Jo, man kan godt få dem af igen, men ikke uden at trække dem lange. Så man skal placere dem rigtigt i første forsøg. Men så sidder de der også uanset regn og slid. Og de skal ikke stryges på - de er selvklæbende, siger hun.

Reflekserne lyser op på alt: Tasker, tøj, postkasser, husgavle, cykeltrailere, fodtøj, biler, gummistøvler, hestedækkener og meget andet.

- Selv mine børn har fået reflekser på deres sportstasker, siger Tina, der ellers i flere år måtte kæmpe forgæves for at gøre husets fire sammenbragte teenagere til refleksbærere.

Reflekser, der både er nemme, flotte og effektive. Hvad er der ikke at li'?

Tina Aabo Frederiksen, ToBeSeen

Annonce

Kan ses uden at ses

Det hele begyndte, da Tina gerne ville sikre familiemedlemmerne i trafikken. De skulle være synlige, så de kom helskindet hjem.

- Men de reflekser, jeg kunne købe, var både for dyre og forkerte. Så jeg besluttede for at lave dem selv, siger hun.

Det første projekt blev at montere reflekser på teenagernes sportstasker.

- De har altid tasken over skulderen, når de cykler til og fra sport. Så jeg satte reflekser på taskens underside - altså under bunden - som vender bagud, når de cykler. Og det virkede. Pludselig kunne jeg se dem langt ned ad vejen, siger hun og peger mod sit køkkenvindue, hvor hendes refleksradar ofte står.

Hurtigt besluttede hun sig for at gøre en lille virksomhed ud af det. Så hun købte det nødvendige specialgrej, monterede der i et hjemmekontor, og gik i gang.

Siden er udbuddet af designs og mulige placeringer vokset. Tina kan endda designe reflekser efter kundens eget ønske.

- Der er ikke mange begrænsninger. Så nu er der ikke længere nogen undskyldning for ikke at være synlig i trafikken, siger hun.

Annonce

Refleksløbet

Efteråret er grundigt på vej. Og bagefter kommer vinteren. Begge dele er i dén grad reflekstid. Og det er ToBeSeen med til at understrege, når Tina sidst i oktober er medarrangør af Refleksløbet.

- Det er i samarbejde med Børneulykkesfonden, Fredericia Løbeklub, og Meny, som sponsorerer frugt og drikkevarer, siger hun.

Refleksløbet finder sted torsdag 24. oktober og får start og mål ved løbeklubbens lokaler ved Monjasa Park.

- Det er et godt løb og samtidig en god pointe om reflekser og om at passe på sig selv og hinanden, siger Tina Aabo Frederiksen.

Hjemmekontoret i Sanddal er udstyret med en stor, specialindkøbt, printer-lignende refleks-udskærer. Den har blandt meget andet udskåret de grå refleks-tal og -figurer på væggen. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

To kæledyrsbutikker bliver til én: Maxi Zoo overtager Petworlds placering

Elbobladet

Kunderne var klar fra start: Julegavebyt, osetrang og støtte til butikshandlen fyldte på genåbningsdag

Elbobladet

100.000 kroner til ny kampagne: Tag trygt til Fredericia med dankortet

Elbobladet

Kribler i butikkerne, men forvent ikke køtilbud: Handelen i Fredericia forsøger kontrolleret genåbning mandag

Elbobladet

Butiksformand: Corona var den øjenåbner der skulle til - nu er det de fysiske butikkers tur

Elbobladet

DS udfordrer tyskerne

Annonce