Annonce
Elbobladet

Renault vækker kultbil til live

Den knaldgule konceptbil sammen med originalen. Foto: Renault
Renault 5 er vist som konceptbil. Den kommer i en gadeversion, men Renault oplyser ikke hvornår.

Elektrisk: Kultbilen Renault 5 bliver genoplivet som konceptbil - og Renault melder straks ud, at der ikke kan siges noget om, hvornår der kommer en version til gaden. Men en ting vil franskmændene godt oplyse: Når det sker, bliver det kun som elbil.

Renault 5 har en historie, som går helt tilbage til 1967, hvor de første tegninger til det, der skulle blive en kultbil, blev vist. Da bilen kom på gaden i 1972, havde den mindste motor 36 hk og den største ydede 62 hk. Men senere kom det, der skulle gøre bilen ren kult - nemlig en Turbo og en Turbo 2.

Der er blevet kigget godt på originalen, da den nye Renault 5 blev tegnet. Foto: Renault

Renault fremstillede allerede i 1972 en elversion af Renault 5. Bagsædet blev fjernet og fyldt op med batterier - alligevel var der kun en radius på 60 kilometer. Nu kommer den altså kun som elbil og kan sandsynligvis køre mere end 300 kilometer på en opladning.

Den nye prototype er i look meget tro mod originalen - selvfølgelig. Designer Gilles Vidals designteam har kigget mere end en gang på originalen, skriver Renaults pressechef Søren Hyltoft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Kunderne var klar fra start: Julegavebyt, osetrang og støtte til butikshandlen fyldte på genåbningsdag

Elbobladet

100.000 kroner til ny kampagne: Tag trygt til Fredericia med dankortet

Annonce