Annonce
Elbobladet

Ronny har været på køl i 30 år og etablerer eget firma

Ronny Clausen fra Fredericia har været køletekniker i 30 år og rejst rundt i verden med faget. Nu har han valgt at etablere sit eget firma, Køleteknikeren ApS. Foto: Peter Friis Autzen
Fredericia har fået et nyt firma med køleteknik. Og der er tryk på fra starten, lyder det fra indehaveren.

Fredericia: For 30 år siden gik Ronny Clausen fra Fredericia ind til sit første job i køleteknik-faget. I anledning af den runde dag har han nu etableret sit eget firma, Køleteknikeren ApS.

- Det hele begyndte, da jeg var 14 år. Jeg fik et fritidsjob hos Midtjysk Køleteknik i Erritsø. Jeg kunne lide arbejdet, og det blev også til nogle dage i ferierne, siger Ronny, der kan huske den gode fornemmelse af at have tjent sine egne lommepenge.

Siden blev køleteknik til hans fag og karriere.

- Egentlig ville jeg være værktøjsmager. Men efter et praktikophold under skolen, skiftede jeg mening. Jeg havde ikke lyst til at bruge alle dagene indenfor på værkstedet. Som køletekniker er opgaverne langt mere alsidige, og man kommer ud blandt mange mennesker. Det er et dejligt fag, og jeg har aldrig fortrudt, siger Ronny.


Opgaverne som køletekniker er virkelig alsidige. Det er et herligt fag at arbejde i.

Ronny Clausen, Køleteknikeren ApS


Da han sidste efterår nærmede sig 30-året for sin professionelle indtræden i faget, besluttede han at tage et nyt skridt.

- Jeg har længe gået med en fornemmelse i maven for at etablere mit eget. Og nu skulle det være, siger han.

Og sådan kom Køleteknikeren ApS til verden.

Løber sig varm med køl

Ronny havde egentlig troet, at tilværelsen som selvstændig ville give ham lidt bedre tid til familie og hjem.

- Mange havde fortalt mig, at det ville gå anderledes. Og de fik ret. Der er virkelig meget at lave. Men jeg kan rigtig godt lide at have travlt og noget at løbe efter - og jeg kan egentlig også godt lide de administrative opgaver, siger han.

Travlheden gør, at han snart vil til at se sig om efter en ekstra mand til det lille firma.

- Dels fordi der kan løbe mange timer på. Og dels fordi nogle opgaver med tunge løft kræver to mand. Det bliver spændende at udvide med en mand, men jeg har ellers ingen planer om, at det her skal udvikle sig til en kæmpevirksomhed. Jeg vil bare gerne kunne arbejde med det, jeg godt kan lide - og kunne gøre mit arbejde godt, siger han.

Som køletekniker arbejder Ronny med mange forskelligartede opgaver og kundegrupper. Det kan være kølerum i restaurationer, ismaskiner, køleborde, varmepumper, aircondition og meget andet., Aktuelt er han ved at blive certificeret til at arbejde under den ordning, hvor boligejere kan få støtte i forbindelse med, at de skrotter oliefyret til fordel for mere miljøvenlige pumper.

Ronny Clausen har gennem årene haft fingrene i næsten alle tænkelige kølesystemer. Og ét redskab går igen i arbejdet med stort set alle typer: Trykmåler-udstyret, som han her fisker ud af arbejdsvognen. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Elbobladet

Mystisk musikvideo fra Fredericia

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ny genbrugsbutik i Prinsessegade: Sussi udlever retrodrømmen

Elbobladet

Hun var SÅ forsigtig, men endte alligevel med at smitte hele familien: Nu advarer Gitte alle andre mod at lade corona-paraderne falde

Elbobladet

Mere liv i Vendersgade: Patienter rykker ind og ny restaurant er på vej

Elbobladet

Arkana kommer til sommer

Elbobladet

Nyt liv på vej i det gamle bøfhus: Succesfuld dessertcafé vælger Fredericia foran Odense, Herning og Aarhus

Elbobladet

Venner er gået sammen om at åbne tattoo-butik: - En fælles arbejdsdag er bedre end en dag derhjemme

Elbobladet

På den 2. side: Klar, parat, spis

Annonce