Annonce
Elbobladet

Så er sommeraktiviteterne klar: Havnerundtur, snaps på volden og grisefest på Østerstrand

Borgmester Steen Wrist (til venstre) fik lov at sejle RIB-båden ind til Gl. Havn efter en rundfart under skipper Søren Mathiesen Laugesens kyndige hånd fredag formiddag. Foto: Dorte Brandsen
Fredericia skal være et attraktivt sted at holde ferie, uanset om man booker flere overnatninger, er endagsturist eller turist i egen by. Det er formålet med at lave en række aktiviteter i byen sommeren igennem.

Fredericia: Tilsyneladende vælger mange danskere igen i år at blive i Danmark i sommerferien. Men hvor skal man så tage hen, og hvad skal man lave?

Det har Fredericia Kommune en masse idéer til. I samarbejde med Fredericia Shopping, Visit Fredericia og Experience Fredericia gentager kommunen sidste års succes Sommer i Fredericia.

Et af de nye tiltag er muligheden for en sejltur på Lillebælt i en RIB-båd, som godt kan få lidt fart på. Her vil skipper Søren Mathiesen Laugesen tage gæsterne med på havnerundfart og fortælle lidt om arbejdet i havnen, vise Østerstrand og mange andre smukke steder frem fra søsiden.

Annonce

Der er sat 1,5 million kroner af til at skabe aktiviteter og oplevelser i Fredericia for både turister og byens borgere i både sommermånederne, efterårsferien og op til jul.

- Det er med sigte på at have en levende bymidte. Vi så sidste år, hvordan vi kan, når vi rykker sammen, fortalte borgmester Steen Wrist (S) efter en tur på Lillebælt i en RIB-båd fredag formiddag.

Dragefestival og havkajak

Det er teambuildingvirksomheden Go Sail fra Middelfart, som stiller med en flåde af både, som man flere gange om ugen sommeren igennem kan komme på bæltet med.

Programmet dækker uge 26-32 og rummer en lang række forskelligartede oplevelser, så der skulle være noget for både ung, gammel og dem midt imellem.


Der er lavet materiale til hotellerne på tre ture; En historisk tur, en instagramtur med muligheder for at at tage lækre fotos og en om Kanalbyen. Vi skal være sikre på, vi får hotellerne til at guide gæsterne ind til byen, så frontpersonalet har været ude og gå turene, så de får føling med, hvordan de sælger oplevelserne.

Charlotte Steen Henriksen, Experience Fredericia


Der er blandt andet grisefest på Østerstrand, dragefestival, snapsetur på volden, mountainbikekursus i Hannerup Skov, børneloppemarked, træklatring, havkajak for begyndere, livemusik i gågaderne og en række guidede byvandringer.

På bådturene kan man blandt andet komme helt tæt på de store Mærsk-skibe i havnen. Foto: Dorte Brandsen

- Det er meningen, der skal være en stand ved Landsoldaten, hvorfra de guidede ture går ud. Det kan være guidede ture om volden, en om byens arkitektoniske udtryk og en om byens religioner, fortæller viceborgmester Susanne Eilersen (DF).

Annonce

Fotos til instagram

Kampagnen er blandt andet lavet i samarbejde med byens hoteller i samarbejdet Experience, så hotellerne kan lede deres gæster ud i byens oplevelser. Og for de af hotellernes gæster, som gerne selv vil gå på oplevelse, er der også lavet nogle ture.

Sommer i Fredericia

På hjemmesiden www.sommerifredericia.dk kan man se hele programmet for sommeren 2021, som strækker sig fra uge 26-32.

Derudover er der et rigt program for byens børn og unge, som er sendt ud via skolernes kommunikationssystem Aula.

- Der er lavet materiale til hotellerne på tre ture; en historisk tur, en instagramtur med muligheder for at at tage lækre fotos og en om Kanalbyen. Vi skal være sikre på, vi får hotellerne til at guide gæsterne ind til byen, så frontpersonalet har været ude og gå turene, så de får føling med, hvordan de sælger oplevelserne, fortæller Charlotte Steen Henriksen, der er salgs- og marketingschef i Experience Fredericia.

Sommerprogrammet åbner lørdag 26. juni og rækker ind i august, så der er rig lejlighed til at tage del i oplevelserne. Foto: Dorte Brandsen

Fredericia Kommune har planer om en ny turismestrategi, men den kunne ikke nå at blive klar til sommeren 2021. Men planerne tages med til budgetforhandlingerne til efteråret, så der kan sættes penge af, og en strategi kan være klar til sommeren 2022. I år er fokus på at præsentere byen og skabe en masse gode oplevelser for både turister og byens borgere.

- Hvis folk kommer som endagsturister, kan det være, de booker flere dage næste år. Måske har vi sået et frø. Her kommer det gode værtsskab ind som almindelig borger. Som borgere skal vi også være opmærksomme på, at turisterne skal have en god oplevelse, opfordrer Susanne Eilersen.

Fra søsiden får blandt andet oplevelsen af at se containerhavnen. Foto: Dorte Brandsen
Annonce
Annonce
Elbobladet

Brug disse æbletricks til at få saftige kager og brød

Annonce
Annonce
Elbobladet

Kangoo vandt vigtig kåring

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Nyt liv blomstrer op i det gamle løveapotek: Tina mangler blot at få styr på navnet til sin nye butik

Elbobladet

Lokale kunstnere inviteres til Fredericia Art Festival

Elbobladet

Business Fredericia ansætter erhvervskonsulent med særlig fokus på energi og klima

Elbobladet

Kræfterne er der ikke længere: Loppemarked takker af

Elbobladet

Lær de fem erotiske sprog og giv parforholdet et boost

Elbobladet

Barndomsvenner vil gøre din bil skinnende ren: Nu er jagten gået ind efter en garage

Elbobladet

Traditioner har ingen alder -  5. generation skød sig til konge-titel

Elbobladet

Fire lokale danmarksmestre kåret ved lokalt sejlerstævne

Elbobladet

Præstens klumme: "Hva' ham Jesus, var han sådan en alfahan?"

Elbobladet

Tidligere bankmand vender hjem: Vil spare de lokale for penge med uvildig, økonomisk rådgivning

Elbobladet

Syng, Spis og Snak på den lokale højskole

Elbobladet

Jacob redder maden hos Den Gyldne Ovn: Restauranter oplever rift om Too Good To Go-poser

Elbobladet

Arlette overlevede dødslejren - foredrag om Auschwitz i 1944

Elbobladet

Ugens hund: Margrethe VI er på skånekost

Elbobladet

På den 2. side: Hvor svært kan det være?

Elbobladet

1000 gratis trøjer var væk på én time: Folk strømmede til FC-kamp og tribune-indvielse

Elbobladet

Gør brætspil til en succes - selv for den dårlige taber

Elbobladet

Padlock Chain serverer egen øl til koncert

Elbobladet

60 års jubilarer fra Treldevejens Skole

Elbobladet

El og plug-in udgør nu 40 procent af bilsalget

Elbobladet

Yusuf åbner nyt pizzeria i næste uge: Han satser på egne opskrifter og god plads til spisende

Annonce