Annonce
Elbobladet

Så kan coronakiloene igen smides i lokalt fitnesscenter: - Det har været savnet

Lene Allman, centerchef i iGym Fredericia, har haft nok at se til, siden myndighederne kom med retningslinjer for fitnesscentrene natten mellem søndag og mandag. Onsdag glædede hun sig til at byde brugerne af centret velkommen tilbage. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Både brugere og personale havde det helt store smil fremme, da iGym ved lystbådehavnen genåbnede onsdag i sidste uge.
Annonce

Sanddal: Parkeringspladsen er stort set tom klokken 7.45 - et kvarter inden iGym på Sanddal Bakke onsdag i sidste uge åbnede. Og selvom køen udeblev, har brugerne nøje studeret, hvornår centret igen har åbent. Klokken 8 begynder de første at komme tilbage til det sted, de har savnet.

En af de morgenfriske er 74-årige Povl Rasmussen.

- Jeg har savnet det i de tre måneder, der har været lukket. I stedet har jeg jo ikke lavet meget, så det har kostet mig et kilo, siger han og ler.

- Der går et par måneder, før det ene kilo, jeg har taget på under nedlukningen, er væk. Det kommer an på, hvor meget de ansatte ”sparker os i bagdelen”, lyder det muntert fra Povl Rasmussen. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen

Povl Rasmussen begyndte i iGym for godt og vel et år siden, da han skulle have nyt knæ. Siden det er sket, er han fortsat træningen, som han er glad for. Derfor var det også hårdt, da landets fitnesscentre måtte lukke ned for tre måneder siden.

- Det har været irriterende, og jeg ved, at der er mange, som har det på den måde. Centret er blevet en del af hverdagen, siger han.

Annonce

Genåbningens glæde

Også centerchef Lene Allman har glædet sig til genåbningen. Siden coronanedlukningen har hun været hjemsendt. Mandag morgen kunne hun igen møde ind og gøre klar til onsdagens åbningen.

- Det føles lidt, som da vi åbnede første gang. Vi glæder os helt vildt, og der er mange sommerfugle i maven. De er næsten endnu værre, for her ved vi, at der kommer en masse forventningsfulde mennesker. Det ved man ikke, når man starter et nyt center, siger hun.

Undervejs i snakken med avisens udsendte hilser hun på de brugere, som er kommet tilbage.

- Godmorgen og velkommen tilbage! udbryder hun.

- Jeg tror aldrig, at jeg har savnet en kvinde så meget, lyder det jokende svar fra manden.

Selvom krammene må undværes, smitter genåbningsglæden tydeligvis af på de fremmødte.

Annonce

Enkelte ændringer

iGym har plads til 112 brugere samtidig, da der ifølge Kulturministeriets retningslinjer maksimalt må være én for hver fire kvadratmeter centrene. Så mange bliver der imidlertid ikke i centret ved lystbådehavnen, for det er der ikke plads til på maskinerne, understreger Lene Allman og tilføjer, at der i forvejen har været meget afstand ved de enkelte maskiner.

- Så det var ikke meget, vi har rykket rundt på maskinerne, siger hun.

Børne- og udstrækningsområdet er blevet lukket af, ligesom caféområdet er blevet lidt mindre for at gøre mere plads til andre maskiner. Kun to løbebånd er sat i "coronakarantæne".

- Men vi har haft en skiltemand forbi, så vi kan få lavet afskærmning mellem dem, så de også kan komme i brug, pointerer Lene Allman.

Annonce

Ingen frygt for coronakilo

En af dem, der er at finde ved netop løbebåndet fra morgenstunden, er 54-årige Irene De Claville, som tidligere er kommet til skade, da hun løb udenfor. Hun har derfor brugt træningen på løbebånd som sikkerhed, indtil centret lukkede, og hun igen måtte trække i løbeskoene udenfor.

- Men for 14 dage siden vred jeg rundt på min fod, da jeg var ude at træne, så nu skal jeg genoptræne forfra, siger Irene De Claville.

Irene De Claville frygter ikke nogen smittespredning ved at træne i centret. - Vi plejer at spritte af, så jeg tror, det bliver meget det samme. Vi skal være mere opmærksomme på det, men for mig gør det ingen forskel, for jeg har altid gjort det, når jeg har brugt maskinerne, siger hun. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen

Og selvom hun har holdt formen nogenlunde ved lige, har hun også mærket til de nok så berygtede coronakilo.

- Jeg havde fået strammet mig rimelig op inden lukningen, men det kan da godt være, at der er kommet tre kilo på, mens centret har holdt lukket. De behøver ikke at ryge af, men kroppen skal gerne strammes op, siger hun, inden det igen bliver tid til at få sved på panden i fitnesscentret.

Parkeringspladsen er atter fyldt op med biler, og hverdagen ligner til dels den samme i fitnesscentret.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Går du med maske?

Annonce