Annonce
Elbobladet

Særlig indsats skal forebygge ulykker under arbejde på Lillebæltsbroen

Når trafikbelastningen bliver normaliseret efter de reduktioner i trafikbelastningen, som coronarestriktionerne har medført, vil alle tre spor blive åbnet for trafik i myldretiden om eftermiddagen. Foto: PR-foto

Fredericia: En digital tavle og rumlestriber på Den Nye Lillebæltsbro skal skærpe trafikanternes opmærksomhed, når de kører forbi det igangværende malearbejde på broen og derved forebygge ulykker på stedet.

Indsatsen består af sorte rumlestriber lagt ud på tværs af motorvejen, inden man når op på broen, i år suppleret med en digital tavle, som viser, hvordan trafikanterne skal flette ind fra tre til to spor, lige før de passerer arbejdsområdet på broen.

- Normalt bruger vi faste tavler til at fortælle trafikanterne om den kommende sammenfletning af spor, dem benytter vi fortsat, men ved at supplere med den digitale tavle, håber vi at fange trafikanternes fokus på en anden måde, siger Peter Holt fra Vejdirektoratet.

Annonce

Desværre har rumlestriberne den uheldige sideeffekt, at støjen fra dem generer de nærmeste naboer til motorvejen, så de skal naturligvis fjernes, så snart det er forsvarligt af hensyn til trafikanternes og vejarbejdernes sikkerhed.

Mens malearbejdet pågår frem til og med september, vil nødsporet være spærret, og et af broens tre kørespor kan ligeledes spærres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Ugens hund: Bobby elsker bare sutter

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Rift om vilde frø og planter

Elbobladet

Opvaavni tilbage i Fredericia

Annonce