Annonce
Elbobladet

Søren slået ud af billetsalgs-rekord: - Det er ikke til at fatte

Søren "Søgge" Andersen vender tilbage med Julerock efter sidste års corona-aflysning. Der bliver plads til flere publikummer end før, men alligevel var der udsolgt hurtigere end nogensinde før. Foto: Søren Alwan
Tre billetter i sekundet. Så hurtigt gik det, da årets Julerock i Fredericia blev udbudt til salg fredag formiddag. Efter seks minutter var billet-ballet forbi - men festen starter først for alvor 27. december.

Fredericia: Størst, først og hurtigst. Det er hele tre ting på én gang. Og det er, hvad Søren "Søgge" Andersen og Tøjhuset kan se tilbage på efter det hurtigste og største billetsalg i husets historie.

Fredag formiddag åbnede billetsalget til Julerock. Efter kun seks minutter var alle tusind billetter solgt. Det svarer til lige knap tre billetter i sekundet.

- Det er slet ikke til at fatte. Jeg havde troet, at corona havde sat sig lidt i folk, så de ikke ville rykke stærkt. Men vi skal mødes og fejre livet. Vi skal genforenes i kram og øl og rock. Det gør mig så pissestolt, lyder det fra Søren Andersen.

Annonce

Siden sine unge år er han blevet kaldt Søgge og har spillet musik med Gud og hvermand i Fredericia, inden han udrejste til København og nu spiller med Gud og hvermand derovre.

Søren er kapelmester på Julerock, som syv gange har sprængfyldt først Det Bruunske Pakhus, siden Tøjhuset og senest Eksercerhuset. Tøjhuset er arrangør, og de har aldrig før oplevet så kraftigt et træk på billetterne.

- Julerock 2021 er første gang, vi sætter tusind billetter til salg. Så stort har det ikke været før. Og så hurtigt er det aldrig gået før - heller ikke selvom de tidligere år er gået imponerende stærkt, siger spillestedsleder Sune Rasmussen.

De lokale rødder rækker langt

Søren Andersen samler hvert år et hold af gamle venner omkring sig i et husorkester, der spiller koncerten med skiftende lokale og udenbys gæster på scenen. Det er også en tradition, at han præsenterer en surprise-gæst, der har stjernestatus udenfor voldene.

- Men det er helt klart det lokale, der gør Julerock til noget særligt, vurderer Sune Rasmussen.

Det gør mig pissestolt. Simpelthen.

Søren "Søgge" Andersen

- Fredericianerne har et stærkt fællesskab omkring musik. Uanset, om de selv spiller eller ej. Det fællesskab er medvirkende til, at julerock er større i Fredericia end i nogen anden by, jeg kan komme i tanke om. Jeg har mødt kolleger, som slet ikke kan fatte, at det her kan lade sig gøre. Det kan jeg næsten heller ikke selv fatte. Men Fredericia kan noget, ingen andre kan, siger Sune Rasmussen.

Og hvad med dig, Søren. Du er vant til at spille på store scener i ind- og udland. Hvordan føles det at se billetterne revet væk sådan her - kan du mærke et forventningspres?

- Jeg fucking elsker det! Og presset holder jeg lidt væk, fordi folk jo kender konceptet og ved, at alle kommer for at mødes, få en øl sammen og høre noget musik. Det handler om at mødes med gamle venner. Det er publikums og byens fest, og jeg glæder mig.

Julerocken har vokset sig stor

Det var i 2014, at Søren Andersen første gang stablede Julerock på benene. Dengang foregik det på Det Bruunske Pakhus, som havde plads til godt 200 publikummer.

I 2015 og 2016 gentog succesen sig på Det Bruunske Pakhus, hvorefter Julerock flyttede til Tøjhuset. Her var der plads til nogle hundrede flere, men alligevel var der udsolgt efter kort tid.

I 2017 og 2018 fandt festen sted i Tøjhuset. Men i 2019 rykkede den til Eksercerhuset på den tidligere Bülows Kaserne. Her var der plads til 750 publikummer. Salen var rigeligt stor, men på grund af sikkerhedsregler omkring blandt andet antallet af nødudgange måtte der ikke lukkes flere ind.

Men nu, hvor huset er ombygget og udstyret med flere nødudgange, er det godkendt til 1000 mennesker på gulvet. Og de tusinde billetter blev solgt på kun seks minutter.

Julerock handler om at mødes med sine gamle venner - både på scenen og i salen. Her ses Søren Andersen sammen med Morten Husted på bas. De to er også gamle venner fra det lokale musikmiljø. Arkivvoto: Søren Alwan
Annonce
Annonce
Elbobladet

Jeanette kan ikke få nok af december: - Jeg render gerne rundt med nissehue og synger julesange på jobbet

Annonce
Annonce
Elbobladet

Præstens klumme: Uventede gæster

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Familien Ebbesen går pynte-amok i december: - Hvis ikke andre også nyder det, er der ingen grund til det

Elbobladet

Ugens hund: Buster måtte på tobaksafvænning efter en tur til dyrlæge

Elbobladet

På den 2. side: Send dit bud et smil på vejen

Elbobladet

Vind gavekort til byens butikker: Hvordan oplever du julebyen?

Elbobladet

Kim Sjøgren spiller til nytårskoncert med humor

Elbobladet

Åbner til marts: Nyt supermarked skal ansætte over 50 nye medarbejdere

Elbobladet

Motion og hygge

Elbobladet

Odenseaner fra Esbjerg rykker ind på chefpost i Fredericia

Elbobladet

Gys på volden giver gysser til lokal velgørenhed

Elbobladet

Surf-butik får årets handicappris: Tilbyder vandaktiviteter til alle - handicap eller ej

Elbobladet

Kanal-boss forelskede sig i Fredericia, forandrede Fredericia og forlader Fredericia

Elbobladet

Tager over efter Søren Møller: Velkendt ansigt bliver leder af musicalakademiet

Elbobladet

Tre tricks giver garanti for knasende sprøde flæskesvær

Elbobladet

Kæmpe butik åbner i Fredericia: Intersport er klar med dato for åbning

Elbobladet

Virksomhed flytter fra Nyborg til Fredericia - hjælper med at skaffe penge hjem

Elbobladet

Dessertsøstre måtte lukke café efter uvelkomment besøg i kælderen: - Vi vil være helt sikre, inden vi åbner

Elbobladet

Tre finaler og en sølvmedalje til riffelskytte

Elbobladet

Sidste dag med genbrug på Prangervej: Winnie siger tak for sin gode arbejdsplads - men kan ikke flytte med

Elbobladet

Morfin-byen: Fredericia-erfaringer kan føre til stramning af straffeloven

Elbobladet

På den 2. side: Dieseldunsten og den hvide chokoladefrø

Elbobladet

Julehygge gav afbræk fra en økonomisk trængt hverdag: - Vi kommer væk fra den dårlige stemning derhjemme, hvor børnene ved, at der ingen penge er

Annonce