Annonce
Elbobladet

Salget af opladelige biler tredoblet i 2021

Mads Rørvig, adm. direktør i De danske Bilimportører. Foto: Niclas Jessen
December blev første måned med et elbilsalg over 3000, oplyser De Danske Bilimportører.
Annonce

Kabelbiler: Salget af opladelige biler blev tredoblet i 2020, og december blev den første måned, hvor salget af elbiler oversteg 3000. Administrerende direktør hos De Danske Bilimportører Mads Rørvig er ikke i tvivl om, at der ikke går lang tid, før den rekord bliver slået.

- 2020 blev året, hvor danskerne for alvor begyndte at tage den opladelige teknologi til sig. Salg af grønne opladelige biler steg markant, og vi forventer, at bilsalget i 2021 vil fortsætte på den grønne bølge, siger Mads Rørvig ifølge bilimportørernes hjemmeside. Han siger også, at de nye afgifter helt sikkert sætter drøn på salget.

Da de nye bilafgifter langt om længe var forhandlet på plads og det blev meldt ud, at de ville træde i kraft 18. december, gik det selvfølgeligt hurtigt hos forhandlerne. Der blev indregistreret næsten 4000 biler i dagene op til afgifternes ikrafttræden, og det månedlige salg oversteg for første og eneste gang i 2020 20.000 nye biler med 22.739 nyregistreringer.

Annonce

Tilbagegang

Som med mange andre brancher blev bilsalget også påvirket af salget i 2020. Det samlede bilsalg lå 12,2 procent under 2019, hvilket primært skyldes tilbagegangen i marts, april og maj.

- Coronavirussen gør desværre, at det samlede bilsalg er lavere end året før. Dog kom bilsalget tilbage på normalt niveau efter sommerferien og tog for alvor fart i slutningen af året. Vi må også forvente, at starten af 2021 vil været præget af nedlukningen, selvom mange bilforhandlere har flyttet salget elektronisk, siger Mads Rørvig

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Et øjeblik: Det er noget rod

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce