Annonce
Elbobladet

Samvær og smørrebrød i coronatider: - Folk er socialt underernæret

Jazz-bandet "Seven Up" sørgede for at underholde 100 ældre, der havde sikret sig en plads på Ældre Sagens første arrangement siden corona-nedlukningen. Foto: Michael Svenningsen
100 ældre mennesker var lørdag samlet for at lytte til jazz, spise smørrebrød og drikke en øl - og så for at være sammen. Især samværet havde været savnet. Ældre Sagen pusler på lignende arrangement.
Annonce

Fredericia: De 100, der lørdag fyldte restauranten op i MesseC, klar til smørrebrød og jazz, kan vist kaldes de 100 heldige. Ældre Sagen slog dørene op for deres første arrangement siden corona-nedlukningen, og da pladserne skulle besættes, blev Ældre Sagen nærmest lagt ned af en telefonstorm.

Omkring 1500 opkald kom aldrig igennem, og det tog kun 20 minutter, så var alle 100 pladser fyldt op.

Lørdag skulle smørrebrød, en kold øl og jazz-toner endelig indkasseres, og det skete med god afstand, masser af klapsalver, håndsprit og lettelse.

Der blev holdt god afstand i restauranten på MesseC, hvor Ældre Sagens "Frokostjazz" blev afholdt. Der var ingen sniksnak over bordene, og det var tydeligt, at alle sugede både musikken og samværet til sig. Foto: Michael Svenningsen

- Vi var ved at være lidt trætte af at være lukket inde. Det her er en adspredelse i det daglige, og det er en lettelse endelig at kunne mødes igen, siger Flemming Leif Rasmussen på 75.

Sammen med sin hustru havde han indtaget hjørnebordet, hvorfra udsigten til jazz-bandet ”Seven Up” var sublim. Herfra kunne ørene kærtegnes med jazztonerne. Og der blev lyttet intenst.

Der var ingen smalltalk mellem bordene eller andre mulige forstyrrende elementer. De 100 fremmødte var så fokuserede og opmærksomme, at man næsten kunne fornemme behovet for at de skulle suge alt til sig.

Annonce

Socialt-underernæret

Hænderne trommede på armlænet. Fødderne trippede i takt med både trommer, trompet og tophat.

Og selvom der blandt publikum var stille, hvilket klart blot var på grund af et intenst fokus, fyrede de fem mænd fra Seven Up den af på sax, bas, trommer, trompet og banjo.

Arrangementet var en del af regeringens sommerpakke med gratis aktiviteter til ældre, så det var omkostningsfrit for de 100, der havde sikret sig en plads. Da Ældre Sagen åbnede for tilmelding, blev foreningen nærmest løbet over ende. Omkring 1500 opkald nåede aldrig igennem. Foto: Michael Svenningsen

- Jeg synes, det er så godt et initiativ, at vi kunne komme ud og høre noget godt musik, lyder det fra Flemming Leif Rasmussen.

Og ifølge Niels Hother Jakobsen, formand i Ældre Sagen Fredericia, er der også brug for ”igen at komme i gang”.


Der er et kæmpe behov for, at folk igen kan få lov til at gå til noget igen. Det sociale samvær er lige så vigtigt som det fysiske. Uden socialt samvær kan man blive rigtig syg.

Niels Hother Jakobsen, formand, Ældre Sagen Fredericia


- Der var så mange, der ikke kom igennem til det her arrangement, og vi pusler med at få stablet et lignede på plads. Der er et kæmpe behov for, at folk igen kan få lov til at gå til noget igen. Det sociale samvær er lige så vigtigt som det fysiske. Uden socialt samvær kan man blive rigtig syg, fortæller det fra formanden.

Arrangementet forløb uden problemer, der blev holdt god afstand, der blev sprittet, og alle gæsterne kom jævnt fordelt.

- Det viser bare, at det godt kan lade sig gøre. Det er vigtigt at få vist flaget. For folk er socialt undernæret, siger Niels Hother Jakobsen.

Det var gratis at deltage i arrangementet, som var en del af regeringens sommerpakke med gratis aktiviteter til ældre.

Der blev spillet både på banjo, saxofon, trompet, guitar og trommer. Gæsterne kvitterede med klapsalver. Foto: Michael Svenningsen
Folk er socialt underernærede. Sådan lød det lørdag fra Niels Hother Jakobsen, formand i Ældre Sagen Fredericia. Han siger selv, at efterspørgslen på sociale arrangementer er stor. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Drop-in-dåb i Fredericia Provsti

Elbobladet

En helt ny gammel motor

Elbobladet

Syng Sammen

Elbobladet

Lokal kunst i lokal bank

Elbobladet

Ny teknologi renser luften

Elbobladet

Treldevejens Genbrug er åbnet

Annonce