Fredericia: Hannerup Kirke i Fredericia har ikke et klokketårn. Den har en klokkestabel, som det hedder, når "tårnet" er en fritstående, åben konstruktion.
I den seneste tid har stabelen været pakket ind i en anden stabel: Et stillads, der har givet håndværkere adgang til klokkehuset øverst oppe - og taget ovenpå.
- Vi har fået klokkenstabelen sat i stand, fortæller menighedsrådsformand Torben Vesterlund Jensen.
Stabelen har i flere år haft et problem med nedløbet. Taget er gryde-formet, og al vand skal løbe ned gennem ét lille afløb.
- Når mos og andet snask samler sig og danner en lille dæmning, opstår der en lille sø. Det har givet problemer med råd og vandskade, siger Torben Vesterlund Jensen.
- Ja, og når det så rigtig blæser, siger det PUST, og så vælter der en stor portion suppevælling ned i hovedet på folk, siger kirkeværge Leif Carlsen.
Renoveringen skulle gerne løse udfordringen med afløbet og samtidig fikse de vandskadede dele.
Træ er sagen
Da Hannerup Kirke blev opført og indviet i 1974, var det en topmoderne kirke, og arkitekt Tyge Arnfred havde tegnet den, så den ikke lignede sine kollegahuse i byen.
Også tårnet skilte sig ud. Dels ved at være adskilt fra selve kirken, og dels ved at være åbent. Og endelig ved at være af træ.
Det er opført af pommersk fyr, som går for at være langtidsholdbart. Men fugtskader forkorter al træs levetid, og derfor har det været nødvendigt med reparationer som de aktuelle.
Arbejdet med at reparere det 11,2 meter høje tårn koster menighedsrådet 57.000 kroner. Arbejdet er udført af den lokale Tømrermester Martin Sørensen.
På netavisen ElboBladet.dk kan du se flere fotos og en video fra toppen af klokkestabelen.