Annonce
Elbobladet

Se de nye konfirmationstidspunkter: Udskydelser mødt med forståelse

Provsten i Fredericia Provsti, Børge Munk Povlsen, håber på, at coronasituationen muliggør konfirmationer til juni. Første konfirmation er lokalt datosat til den 7. juni. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Onsdag i sidste uge kom det ud, at landets konfirmationer er udsat på grund af coronavirus. Lokalt oplever provsten, at nyheden er modtaget med accept. Han er dog spændt på, om situationen tillader de tidligst planlagte konfirmationer, som efter planen finder sted i juni.
Annonce

Fredericia: Normalt er foråret højtid for konfirmationer. I år forholder det sig imidlertid anderledes på grund af coronavirussen.

Derfor må de unge kommende konfirmander vente lidt i spænding med at træde ind i de voksnes rækker, som talemåden lyder, og modtage gaver, fejre dagen og afholde blå mandag.

Beskeden om udsættelsen er dog generelt modtaget på fin vis af børn og forældre.

- Selvfølgelig er der altid enkelte, som reagerer i frustration på den slags ændringer, men generelt har alle været klar over, at det ikke har haft gang på jorden at fastholde datoerne. De har også vidst, at det ville blive med ganske få deltagere, hvis det skulle gennemføres, så der har været stor forståelse hos familierne. Det er den melding, jeg har fået fra præsterne, siger Børge Munk Povlsen, som er provst i Fredericia Provsti.

Lokale konfirmationstidspunkter

Christians Sogn: 15/8, 22/8 og 29/8. Alle dage 9.30 og 11.30.

Bredstrup Sogn: 13/9 kl. 10.30.

Pjedsted Sogn: 13/6 og 12/9. Begge dage kl. 10.30.

Erritsø Sogn: 27/6, 15/8, 29/8 og 12/9. Tidspunkter ikke oplyst.

Hannerup Sogn: 20/6, 21/6, 12/9 og 13/9. Tidspunkter ikke oplyst.

Herslev Sogn: 16/8 kl. 10.

Lyng Sogn: 7/6 kl. 9.30 og 11.30 samt 14/6 kl. 10.

Sct. Michaelis Sogn: 13/6 kl. 10 og 20/6 kl. 9 og 11.

Taulov Sogn: 15/8 kl. 10 og 12, 16/8 kl. 10, 22/8 kl. 10 og 23/8 kl. 10.

Trinitatis Sogn: 5/9 og 12/9. Tidspunkter ikke oplyst.

Vejlby Sogn: 5/9. Tidspunkt ikke oplyst.

Annonce

Kan risikere endnu en udskydelse

De fleste konfirmationer er flyttet til et tidspunkt i det kommende skoleår, men enkelte har fastsat en dato i juni efter pinsen. Hvorvidt det er realistisk at afholde konfirmationer til dette tidspunkt, kan Børge Munk Povlsen i sagens natur ikke vide med sikkerhed. Han håber dog ikke, at der bliver tale om yderligere udskydelser.

- Men det er klart, at hvis den nuværende situation trækker ud, så kan det blive nødvendigt at udskyde det igen. Det kommer an på udviklingen, siger han.

Udsættelsen af de enkelte konfirmationer kan samtidig have indflydelse på konfirmationsforberedelserne i de enkelte klasser. Dette er dog noget, de enkelte sogne og præster selv står for, oplyser Børge Munk Povlsen.

De kommende konfirmander og deres forældre er oplyst om en ny konfirmationsdato.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Baby-salmesang i Trinitatis Kirke

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Din vin kan være sminket med kemi

Elbobladet

Giv haven et eksotisk pift

Elbobladet

Opel sætter strøm til Vivaro

Annonce