Annonce
Elbobladet

Se fotos: Fodboldglade drenge og piger skaber nye venskaber på tværs af klubber

Det er sjovt at lave forskellige øvelser, men intet slår alligevel, når der skal spilles kamp. Det var børnene på fodboldskolen hos Fredericia KFUM helt enige i. Foto: Søren Gylling
To af de lokale fodboldskoler er i år ikke helt så blandet på køn som tidligere år. Til gengæld er bolden stadig rund og smilene store hos de unge, der i denne uge nyder og koncentrerer sig om fodbold og fællesskaber.

Fredericia/Bøgeskov: Mål, jubel og masser af nye venskaber dannes på tværs af aldre og fodboldklubber i denne uge.

Der er stort fokus på den runde læderbold for tiden. Til dels foran skærmene, hvor EM i disse dage finder sted, men også i høj grad på banerne.

Første uge af skolernes sommerferie er traditionelt set fodboldskoleugen og lokalt ruller bolden flere steder i Fredericia Kommune.

Annonce

Hos Fredericia KFUM er der i denne uge 104 spillere på banerne ved Randalsvej, og stemningen fejlede intet, da dagbladet besøgte anlægget, kunne Ejvind Hansen, der er næstformand i klubben og én af to ansvarlige for fodboldskolen, berette.

- Og så får vi snakket om en masse EM-fodbold i pauserne, hvor vi i trænerholdet enten vender aftenens kampe eller snakker om klubfodbold, forklarede han.

Venner og nye tricks

Sammenlignet med sidste år er der 30 færre tilmeldte. Det er især pigerne, som er røget fra, da der i år kun er tre piger tilmeldt fodboldskolen. Blandt de unge var det dog ikke noget, der fyldte.

- Jeg synes, det er sjovt og lærerigt, og det er dejligt at møde nye venner. Jeg synes, jeg er blevet bedre til at drible hurtigt, fortalte niårige Thomas Halle, der til dagligt spiller for Fredericia KFUM.

Fodboldskole i Fredericia Foto: Søren Gylling

Det samme gør otteårige Xavi Knudsen, som var på samme hold og også spiller hos Fredericia KFUM.

- Jeg synes, jeg lærer noget andet, end jeg normalt gør til træning, for det er nogle andre trænere, jeg har. Jeg synes, de gør det rigtig godt, sagde han og skævede over til sine to trænere, Maria og Nina.

Thomas Halle og Xavi Knudsen er blandt de 104 børn, som i denne uge er på fodboldskole hos Fredericia KFUM. Foto: Søren Gylling
Annonce

Fra nær og fjern

I Bøgeskov er 61 piger i denne uge samlet til pigefodboldskole, som virksomheden Fodbold- og event står bag i samarbejde med Fredericia KF.

Her er både piger fra nær, men også fjernt såsom Aalborg og Esbjerg-området, hvor Jasmin Bjerre Kristensen, 12, kommer fra. Hver morgen og eftermiddag i denne uge tager hun den timelange tur i bil.

- Jeg har været til træninger med Fodbold- og event før og synes, det er sjovt og meget lærerigt. Samtidig synes jeg, det er sjovt at møde nye venner, som jeg aldrig har set eller spillet mod før, sagde hun og pointerede samtidig, at hun var meget glad for, at fodboldskolen var forbeholdt piger.

- Jeg plejer at spille miks på fodboldskole, så jeg synes, det kan være meget forvirrende, når der er stor forskel på niveauet hos folk. Det oplever jeg ikke på samme måde her, sagde den fodboldglade pige, der senere på sommeren skal på DBU-fodboldskole på Fanø.

Jasmin Bjerre Kristensen (t.v.) kan ikke få nok af fodbold i sin sommerferie. Hun bruger således mange af sine uger på den runde læderbold. Flere af dem, som kommer langvejs fra vælger at bo på campingpladsen i Trelde eller hos familie i nærheden, men for Jasmin bliver hun kørt til og fra fodboldskolen hver dag. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Helt så meget fyldte drenge-pige-snakken ikke hos 13-årige Astrid Nelausen Kristensen, der tidligere har været på fodboldskole hos Fredericia KFUM, men som i år er taget til Bøgeskov.

- Det gør mig ikke så meget, om det er drenge eller piger, jeg spiller med. Normalt plejer vi alligevel at være opdelt i drenge og piger på fodboldskole, sagde den unge målmand.


Det gør mig ikke så meget, om det er drenge eller piger, jeg spiller med. Normalt plejer vi alligevel at være opdelt i drenge og piger på fodboldskole.

Astrid Nelausen Kristensen, fodboldspiller


Hun glædede sig dog over, at hun kunne få specifik målmandstræning på fodboldskolen i Bøgeskov, hvor hun primært har trænet sammen med andre målmænd.

- Jeg synes særligt, jeg er blevet bedre til udspark og kast, sagde Astrid Nelausen Kristensen.

Annonce

Stor tilslutning

Det er andet år, at der er fodboldskole på Trelde GI's baner. Sidste år skete det á to omgange med to dage for både drenge og piger, mens det altså i år er gjort anderledes. Ifølge Thomas Nordin Frost, der er leder på fodboldskolen har det været en succes at målrette ugen for piger.

- Jeg har talt med mange piger, som giver udtryk for, at de ikke melder sig til den almindelige fodboldskole, fordi de ikke synes, det fungerer godt at være blandet. Det gør det for nogle, men ikke alle, så flere af dem er glade for, at der er noget, som er specifikt for dem, sagde han.

Thomas Nordin Frost glæder sig over Fodbold- og events koncept, der blandt andet indebærer, at virksomheden har egne trænere. Det er med til at gøre en fodboldskole mulig i Bøgeskov, pointerer han. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Han tilføjer samtidig, at interessen til fodboldugen har været stor. Således har den været udsolgt i lang tid.

- Da vi planlagde fodboldskolen i vinter, turde vi ikke satse på, at vi kunne være flere på anlægget sådan som restriktionerne var dengang. Vi blev enige om, at vi kunne være 60 spillere, men som restriktionerne ser ud i dag, kunne vi nok have været omkring 100 spillere, så det er en erfaring vi tager med videre, fortalte Thomas Nordin Frost.

Annonce
Annonce
Elbobladet

Ejere af streetfood-bar går ind i stort Vejle-projekt: Ingen planer om at tage væk fra 'Danmarks bedste streetfood'

Annonce
Annonce
Elbobladet

Præstens klumme: Tak for en dejlig dag

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

25-års fødselar med én ting på ønskesedlen: Krisecenter kæmper for mænd

Elbobladet

På den 2. side: Jeg kommer til at savne køen

Elbobladet

Ugens hund: Olga deler gerne sit bytte med familien

Elbobladet

Mærker stor fredericiansk interesse, men: Is-entusiaster må vente lidt endnu

Elbobladet

Asfaltarbejde på Strandvejen og Vestre Ringvej de kommende uger: Vejene skal fræses og have ny belægning

Elbobladet

Mohamed og Rim kom til Danmark for seks år siden - nu har de åbnet skrædderi i gågaden

Elbobladet

Fredericianske atleter er færdige ved OL

Elbobladet

Fredericianer modtog pris: Tog hånd om nye medstuderende

Elbobladet

Bag disken: Bagermester Bjarne gør klar til at slå sit sidste brød op

Elbobladet

Det summer af glæde og spænding: Gågadesalon klar til åbning

Elbobladet

Undgå at badebassinet bliver en virus- og bakteriesump

Elbobladet

Sushikæde kommer til Fredericia: Forventer at åbne i næste måned

Elbobladet

Fredericias træer: Peter Honorés ahorn på volden

Elbobladet

Præstens klumme: Det er mit legeme og blod - men ikke på en klam måde

Elbobladet

Få dine planter helskindet gennem ferien

Elbobladet

Skolestart? Øv trafiksikkerhed allerede i sommerferien

Elbobladet

Veninder har gode idéer til bymidten: Lad os få flere træer og mere vand

Elbobladet

Erritsø Y's Men's Klub i en coronatid

Elbobladet

Streamer du ulovligt? Spot faresignalerne i tide

Elbobladet

På den 2. side: Kært barn har ingen navne

Elbobladet

Arbejdsgiver: Jeg vil ikke undvære mine fleksjobbere

Annonce