Annonce
Elbobladet

Se fotos og video: Stolte Ullerup Bæk-elever fik en oplevelse for livet

Efter en times hård fight måtte pigerne fra Ullerup Bæk Skolen afdeling Nørre Allé se sig besejret 2-1. Stoltheden over finalepladsen og rusen over den kæmpe oplevelse på Odense Stadion fyldte dog stadig hos spillerne efter kampen.

Odense/Fredericia: Jublen var enorm, da Frida Riis bankede Ullerup Bæk Skolen afdeling Nørre Allé foran 1-0 i det 8. minut i finalen mod Københavns Skole & Idrætsakademi.

Det blev desværre ikke et kampafgørende mål for hende og resten af de fredericianske piger, der måtte se sig besejret 2-1 i en tæt finale.

Og selvom nederlaget fik et par tårer til at presse på hos nogle af de mørkeblåklædte spillere, var der alligevel en enorm stolthed at spore hos pigerne, som fik en oplevelse, de formentligt kommer til at huske resten af deres liv.

Annonce

Med flere tusinde tilskuere på lægterne - særligt i slutningen, hvor tilskuerne hos de to drengefinalisthold dukkede op - var stemningen helt særlig.

- Det var en stor oplevelse at spille på Odense Stadion. Det er ikke noget, jeg har prøvet, så det var vildt og den største oplevelse, jeg har prøvet som fodboldspiller, sagde Vigga Jørgensen, der til daglig går i 8.x på Ullerup Bæk Skolen afdeling Nørre Allé.

Der blev jublet til den store guldmedalje, da Frida Riis bragede Ullerup Bæk Skolen afdeling Nørre Allé foran 1-0. Desværre blev det til et nederlag og en sølvmedalje for spillerne og skolen, der måtte se sig besejret 2-1 af Københavns Skole og Idrætsakademi. Foto: Søren Gylling
Vigga Jørgensen kunne storsmile over titlen som kampens spiller. Foto: Søren Gylling

Trods nederlaget kunne hun glæde sig over en ekstra hæder, idet hun modtog titlen som kampens spiller, efter tilskuerne havde kunnet stemme.

- Det er en stor titel. Det er meget fint, sagde hun med en god portion jysk ydmyghed.

Ramt lige i røven

Kampen blev afviklet i et højt tempo, hvor der særligt i første halvleg var masser af chancer. Ekstasen var stor, da Frida Riis bankede bolden i kassen. En kontra førte til, at hun blev fri på højre kant, og da chancen så ud til at skulle ende med et indlæg, skød hun mod målet og ramte bolden lige i røven i bedste John 'Faxe'-stil. Fra cirka 25 meters afstand røg bolden i modsatte side af målet og gik ind via stolpen.

- Det er noget, vi har øvet i klubben, og så tror jeg, at det var mere held end forstand, at den gik ind. Men et mål er et mål, sagde Frida Riis, 8.x, efter kampen.

Ligesom sin klasse- og holdkammerat havde hun en fantastisk oplevelse af at spille på græsset, der normalt benyttes i Superligaen.

- Det var fuldstændig vildt at spille her. Der var en fantastisk opbakning. Scoringen var et boost gennem det hele, og jeg følte, at vi havde den (kampen, red.), men der kom bare nogle ting… Jeg synes, det var en kæmpe oplevelse, sagde hun.

Hvordan var det at score et mål på Odense Stadion?

- Det var fuldstændig vildt. Det kan ikke beskrives. Det var fucking fedt, sagde Frida Riis bramfrit.

Annonce

Takkede for opbakningen

1-0-føringen holdt desværre kun frem til det 14. minut, og tre minutter senere scorede Københavns Skole & Idrætsakademi til 2-1, der også blev slutresultatet. Selvom Ullerup Bæk Skolen havde en kæmpe chance i det 26. minut, hvor et indlæg gav usikkerhed foran københavnermålet, var det småt med fredericianske chancer.

Særligt i anden halvleg, hvor Ullerup Bæk Skolen jagtede udligningen, var det københavnsk dominans, og flere gange agerede Ullerup Bæks firemandsforsvar og målmand Dicte Jørgensen redning.

Der var nogle ting, man kunne ændre på, men jeg synes, vi gjorde det fint. Det (København Skole og Idrætsakademi) er et hold med vildt gode spillere, og så kommer vi her med et hold, hvor der også er håndboldspillere i blandt. Men vi gjorde det godt og kæmpede alt, hvad vi kunne.

Frida Riis, elev og spiller for Ullerup Bæk Skolen afdeling Nørre Allé

Efter kampen var der dog en enorm stolthed at mærke hos de fredericianske piger, som kæmpede med alt, hvad de havde. Og de kan med rette være tilfredse af deres indsats i såvel finalen som resten af Ultra Skolepokalen.

- Jeg er meget stolt over vores indsats. Den var god i dag og har været det de andre gange, sagde Vigga Jørgensen, som efter kampen var en tur forbi de knap 1000 Ullerup Bæk-elever, som bakkede op på tilskuerpladserne.

- Det var godt at se klassekammeraterne og se, at de også havde smil på, selvom vi måske var lidt nede, sagde Frida Riis.

Annonce

Klar igen næste år

Nu er det slut for skolefodbold - i hvert fald for dette skoleår.

- Det er lidt nederen, men så er det godt, at de fleste af os spiller sammen til dagligt, sagde Vigga Jørgensen, som er en af mange spillere i Fredericia KF.

Kampfakta

Københavns Skole og Idrætsakademi - Ullerup Bæk Skolen afdeling Nørre Allé 2-1 (2-1)

Mål: 0-1 Frida Riis (8.), 1-1 Julie Børkop (14.), 2-1 Solvei Berndsen (17.)

Tilskuertal: ca. 1200-3000 (tallet steg, da eleverne fra de to drengefinalehold mødte undervejs).

Startopstilling Ullerup Bæk Skolen afdeling Nørre Allé:

1 Dicte Jørgensen (målmand), 2 Vigga Jørgensen, 3 Sia Hoffmann, 4 Amalie Nielsen, 5 Ida Christensen (13 Caroline Lindekilde 47. minut), 6 Frida Riis, 7 Julie Ramsgaard, 8 Julie Engberg, 10 Marie Dahlmann, 11 Tilde Eriksen, 12 Emily Juulsen.

Og hvem ved. Mange af spillerne på Ullerup Bæk Skolens hold går til dagligt i 8. klasse, så de kan muligvis spille med igen til næste år. Dette kan dog afhænge af reglerne for at deltage, da spillere, som spiller U16 og 18-DM ikke har kunnet deltage i år.

Og mon ikke, der er flere af de fredericianske spillere, som har niveauet til det i fremtiden. Selvom finalen i Ultra Skolepokalen uden sammenligning er den største fodboldoplevelse til dato for pigerne, er det ikke urealistisk, at der venter større kampe for nogle af dem i fremtiden.

Sådan ser det ud, når man lige har braget et skud af sted mod fjerneste målhjørne. Foto: Søren Gylling
Og sådan ser det ud, når bolden efterfølgende går ind. Frida Riis gjorde det til 1-0, og som det fremgår af de københavnske spillere i baggrunden var det svært at forstå, hvordan den bold blev sparket så godt. Foto: Søren Gylling
Opbakningen til Ullerup Bæk-spillerne var stor. Knap 1000 elever samt personale fra distriktsskolen var taget turen til Odense for at støtte op om pigeholdet. Hver gang Fredericia-pigerne var tæt på mål kunne det høres i jubel, ligesom der blev truttet i tågehornene. Foto: Søren Gylling
Der var stjernestøv over medaljeuddelingen, hvor OB-spillerne Sander Svendsen og Jørgen Skjelvik deltog. Assisttræner for det danske herrelandshold, Morten Wieghorst, var med til at hænge medaljerne over hovedet på de lidt skuffede, men utrolig stolte Ullerup Bæk-piger. Foto: Søren Gylling
Københavns Skole og Idrætsakademi kunne juble tre gange i samlet flok. To gange ved scoringerne samt en sidste gang ved slutfløjt. Pigerne fra hovedstaden var en utrolig god modstander, og målt ud fra spil og chancer var det ikke ufortjent, at holdet vandt, selvom Ullerup Bæk Skolen også havde mange chancer og perioder med spilovertag. Foto: Søren Gylling
Skuffelsen var til at føle hos de mørkeblå fredericianere, da kampen blev fløjtet af, men mon ikke skuffelsen forsvinder i takt med at dagene går, og spillerne i stedet vil huske tilbage på en kæmpe oplevelse. Foto: Søren Gylling
Det var en fortjent sejr til Københavns Skole og Idrætsakademi, men hvor havde det bare været et nøk sjovere - set med de lokalpatriotiske øjne - hvis det havde været Ullerup Bæk-spillerne, der havde løftet pokalen. Foto: Søren Gylling
Kampen blev transmitteret direkte på DR1, og spillerne blev undervejs interviewet. Foto: Søren Gylling
Efter nederlaget var en realitet var Ullerup Bæk-spillerne ude til skolekammeraterne og sige tak for opbakningen. Foto: Søren Gylling
Ullerup Bæk Skolen fra Fredericia spiller Ultra Skolepokalen Finalen. Foto: Søren Gylling
Ullerup Bæk Skolen fra Fredericia spiller Ultra Skolepokalen Finalen. Foto: Søren Gylling
Ullerup Bæk Skolen fra Fredericia spiller Ultra Skolepokalen Finalen. Foto: Søren Gylling
Ullerup Bæk Skolen fra Fredericia spiller Ultra Skolepokalen Finalen. Foto: Søren Gylling
Ullerup Bæk Skolen fra Fredericia spiller Ultra Skolepokalen Finalen. Foto: Søren Gylling
Ullerup Bæk Skolen fra Fredericia spiller Ultra Skolepokalen Finalen. Foto: Søren Gylling
Annonce
Elbobladet

På den 2. side: Lyserød eksplosion lige fra morgenstunden

Annonce
Elbobladet

Præstens klumme: Grøn er håbets farve

Annonce
Elbobladet

Vær med til at sikre en god folkeafstemning: Bliv valgtilforordnet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Du risikerer at blive spurgt: Hvad skal vi sælge Fredericia på til turisterne?

Elbobladet

Nu kan du godt finde mountainbiken frem: Nyt spor for alle indviet

Elbobladet

S-profil i Fredericia er ny mand i spidsen for sosu-skoles bestyrelse

Elbobladet

Natklub-ejer er stolt efter prisuddeling i Barcelona

Elbobladet

Julie havde en elevtid fuld af prøvelser - nu er hun udnævnt til årets bedste lærling

Elbobladet

Præstens klumme: Da kunstneren blev præst for præsten

Elbobladet

På den 2. side: Skraldespand og some-brydere

Annonce