Annonce
Elbobladet

Se stort galleri: Sol, aktiviteter og gode tilbud bandt byens handelsliv sammen

Jamie Jensen - eller Spacetigerman, som han kalder sig på Youtube - var fyr og flamme ved boksebolden i Midtpunktet. Boksebolden var én af mange aktiviteter, der kunne afprøves i løbet af den store handelsdag. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Er man til sjov, mennesker og handel, skuffede Open by night næppe. Her var lidt for enhver smag - og lidt til, da byens handelsliv holdt åbent til sidst på aftenen.

Fredericia: Se der! Og der, og der!

Aktiviteter var ingen mangelvare fredag aften. Her fejrede Fredericia Kulturnat i anledningen af Trekantområdets Festuge med aftenåbent til kl. 22 og et hav af aktivitetstilbud og ting at se på, hvis ikke man lige var i færd med at svinge dankortet i en af byens butikker.

Ballondyr blev bundet, melorme smagt, biler nøje udset, musik lyttet, og overalt flød snakken med folk, der skulle hilse på bekendte, de stødte på - ja, by night bandt for alvor byen sammen.

Annonce

Hos Ecco i Danmarksgade var den røde løber og et væld af balloner fundet frem foran butikken. Her stod Vathana Mahalingam, Camilla Nørgaard og Grethe Bitz klar til at finde det rette par sko til dem, der besøgte butikken.

Hos Ecco i Danmarksgade nød Grethe Bitz, Vathana Mahalingam og Camilla Nørgaard, at der var liv og mange kunder til by night. Selvom det ikke er årets travleste by night - kan Kulturnat alligevel noget. Den kan samle folk om hyggen - og gjorde det denne fredag. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

- Det er dejligt at opleve livet i gaden, og at vi igen for alvor kan samles med den gode afstand, Fredericias gågade kan tilbyde, sagde butikschef Vathana Mahalingam.

- Godt nok er Kulturnat ikke årets travleste by night, men så er det til gengæld en af de hyggeligste, og det gør det kun bedre, når vi er heldige med vejret, uddybede hun.

Som at gå i tivoli

I Midtpunktet var der et linet et udvalg af forskellige aktiviteter op, som eventvirksomheden 123fest stod at betjene. Børnevenlig bueskydning og basketballnet i girafhøjde var blandt mulighederne.

Farmand Dan Jensen var sammen med sønnerne Phillip og Jamie taget til Open by night i anledning af Kulturnat. Her kom både sved på panden, ligesom dankortet måtte findes frem flere gange. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Ved boksebolden havde fredericianske Dan Jensen fundet sig godt tilpas sammen med sønnerne Phillip og Jamie.

- Vi er her selvfølgelig for at støtte op om byen og nyde, at livet igen åbner sig efter en tid med corona. Det er altid hyggeligt med by night, konstaterede farmand Dan.

- Ja, og så er det fedt, at man kan prøve alle tingene her gratis. Normalt skal man jo betale for det, når man prøver det i tivoli, lød det begejstret fra storebror Phillip, som havde forsøgt sig med de første jabs på maskinen.

Vi er her selvfølgelig for at støtte op om byen og nyde, at livet igen åbner sig efter en tid med corona. Det er altid hyggeligt med by night.

Dan Jensen
Open by night, Kulturnat, fredag 3. september. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Helt gratis blev dagen imidlertid ikke for familiens ældste.

- Vi skal finde et sted at spise, og ellers regner vi med at høre musik og hygge. Vi skal også have kigget på sko og tøj til drengene, der skal på lejrskole med friskolen i næste uge til Rødvig Ferieby, fortalte Dan Jensen med et stort handelssmil om læberne.

Annonce

Liv og glade dage

På Rådhuspladsen var der gang i dj og sænkede biler, Dracula var på rundtur på samme måde som man kunne transportere sig rundt i hestevogn og i Vendersgade var der gang i insekterne med væddeløb og melormespisning ved området over for Vega Garn.

- Til daglig er der ganske stille der, så det er skønt med en masse larm og liv. Det er fantastisk, når der sker en masse i byen, pointerede indehaver Tina Prytz.

Tina Prytz, indehaver af Vega Garn i Vendersgade, glædede sig over, at der igen var liv og børn over for garnbutikken - og snart kommer der endnu mere liv i gaden, konstaterede hun med henvisning til både sushirestauranten og dessertcaféen, som efter planerne åbner i Vendersgade inden for den kommende måned. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Hvordan vil du betegne handelskulturen her i byen?

- Jeg synes, den er rigtig god. Der er travlt, men folk sørger stadig for at spritte hænder og passe på hinanden. Når det er sagt, er det rart at mærke, hvordan folk gerne vil hinanden, og at livet er vendt tilbage, sagde hun.

Dracula var på rundtur i gaderne i anledning af Teater Malmstrøms kommende forestillinger. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Både store og små havde en fest - og somme tider skal der ikke mere end lidt vand i gaden for at skabe den som her i Gothersgade. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
I Danmarksgade var Gurli Gris-hoppeborgen fundet frem. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Eneste sted i gågaden, der ikke bød på liv og mennesker var på Axeltorv. Her var der til gengæld også meget tomt. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Over for Vega Garn var der insektræs, ligesom interesserede kunne smage på melorme. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
På Rådhuspladsen blev der sparket dæk. Her holdt LWRD (Lowered Denmark) til. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
En øl ved Den Engelske tiltaler de fleste. Det ændrede det fine solskinsvejr intet på til by night. Tværtimod. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Ingen byfest i Fredericia uden 6. Juli Garden, der sædvanen tro stillede og spillede op i gaden. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Annonce
Elbobladet

Landsdækkende kæde kommer til Fredericia: - Det er et godt område for os

Annonce
Elbobladet

Fredericia bliver et nyt, grønt åndehul rigere - og du er inviteret

Annonce
Elbobladet

William Morris i ord og billeder

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Brandmand landede jobbet, han havde drømt om i 16 år: - Jeg bliver helt tændt af holdånden

Elbobladet

Fredericias nye store gospelkor giver sommerkoncert

Elbobladet

Rigtig cirkus i Fredericia for første gang i tre år

Elbobladet

Sølvmedalje til Klara og Marco

Elbobladet

Præstens klumme: Guds rige er som et sennepsfrø

Elbobladet

Peter Schmeichel og medlemmer fra Magtens Korridorer skaber nyt Rock’n’Talk show

Elbobladet

Pinse for hele familien med hoppeborg og kagemand

Elbobladet

Kunstnerisk landmærke indviet ved Frederiks Kanal

Annonce