Annonce
Elbobladet

Selv i mørke er der nu altid lys: Udvalgsformand begejstret over lysere strand og tryg sti

Ikke nok med, at det nu helt automatisk bliver lidt mere hyggeligt at være på Østerstrand, er der også opsat lys på strandstien. Det giver, ifølge udvalgsformand fra miljø- og teknikudvalget fredericianerne en unik mulighed for en motionsrute døgnet rundt - endda en oplyst, sikker og tryg en af slagsen. Foto: Michael Svenningsen
Et lysprojekt til 3,5 millioner kroner havde lange udsigter, men da anlægsloftet blev fjernet under coronapandemien, var der pludselig lys for enden af tunnellen.
Annonce

Fredericia: Havde det ikke været fordi, anlægsloftet blev fjernet, og Fredericia Kommune fik mulighed for at låne millioner til lokale anlægsprojekter, havde aftenerne stadig være helt mørke ved Østerstrand.

Da anlægsloftet blev fjernet, og kommunen fik mulighed for at låne flere millioner til anlægsprojekter, blev skuffeprojektet med lys på Østerstrand og strandstien pludselig en realitet. Projektet har ifølge kommunen kostet 3,5 millioner kroner. Foto: Michael Svenningsen

Nu et projekt, der egentlig siden 2014 havde været et såkaldt skuffeprojekt, en realitet. Adskillige LED-lys tændes synkront med byens øvrige gadelygter. Fra nu af er det nu muligt at bevæge sig på en fuldstændig oplyst strandsti, nyde spotlys og stemningsfyldte lysmønstre ved cafeen eller sidde på oplyste bænke ud mod stranden.

Lysprojektet har kostet 3,5 millioner kroner, oplyser kommunen i en pressemeddelelse fra tidligere på året.

Fredag før jul blev kommunens lysprojekt på Østerstrand til virkelighed. Ved mørkets frembrud blev der tændt adskillige lys både ved stranden og strandstien. Tanken er at forlænge de lyse timer, lyder det fra kommunen. Foto: Michael Svenningsen

- Det er blevet supergodt, og jeg er så begejstret. Jeg kan næsten ikke være i mig selv. Det her er jo et projekt, der har ligget i skuffen, fra da vi startede de store planer for Østerstrand. Det var en af de første planer, jeg blev præsenteret for, da jeg tiltrådte udvalget. Vi havde aldrig troet, der ville være penge til at få lysprojektet realiseret. Noget godt er der altså kommet ud af coronaen, siger Christian Bro (S), formand for miljø- og teknikudvalget.

Annonce

Tryg og sikker sti

Christian Bro valgte ved selvsyn at opleve de mange lys fredag før jul - efter mørkets frembrud. Især det faktum, at borgerne nu trygt og sikkert kan gå langs strandstien og dermed kan bruge stien døgnet rundt, er udvalgsformanden glad for.


Det er blevet supergodt, og jeg er så begejstret. Jeg kan næsten ikke være i mig selv. Det her er jo et projekt, der har ligget i skuffen, fra da vi startede de store planer for Østerstrand.

Christian Bro (S), udvalgsformand, miljø- og teknikudvalget


På strandstien står der lys-pullerter, der er lidt over en meter høje, på ydersiden mod vandet. På den måde er stien lyst op, men oplevelsen af mørket er stadig intakt.

- Vi forærer samtidig fredericianerne en ny motionsrute alle døgnets timer. Og det er altså vildt pænt. Det er vigtigt for mig, at vi nu kan tilbyde, at borgerne kan bruge strandstien og stadig føle sig trygge og sikre, lyder det fra udvalgsformanden.

Antallet af LED-lys tæller blandt andet 132 pullertlamper, der er lidt over en meter i højden. Derudover er der også kommet lys i bænken ved den gamle vandværksbygning og flere andre steder. Lyset tændes på samme tidspunkt, som det øvrige gadelys i Fredericia. Foto: Michael Svenningsen

I alt bliver der nu dagligt ved mørkets frembrud tændt otte hvide master med spots ved aktivitetspladsen, 132 pullertlamper, 43 3,5 meter høje master, der er opsat omkring blandt andet kajakroklubben og dameroklubben. Derudover er der fremover lys i bænken ved den gamle vandværksbygning, der er 200 meter lys i bænkene ved Østerstrand og pullertbelysning fra Hybylund fra Fælledvej og ned.

Lyset tænder automatisk og følger samme tændingstid som gadelyset i øvrigt. Det oplyser Morten Svanborg, leder af Vej og Park i Fredericia Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Skarp pris på Sorento plug-in

Elbobladet

Præstens klumme: Kan den byttes?

Elbobladet

Ugens hund: Rosa jager æbler

Elbobladet

Naturen lige nu: Uglekasser skal op

Annonce