Annonce
Elbobladet

Semler klar med 80 plug-in og elbiler frem mod 2025

Den lille e-up! er den perfekte bybil. Foto: VW
Skoda, VW, Seat, Audi og Porsche står foran en massiv el-offensiv og indgår samarbejde med Clever.
Annonce

El-offensiv: Dieseltågerne er ved at lægge sig for Semler (Skandinavisk Motor Compagny) og de erstattes af en massiv elsatsning. Frem mod 2025 præsenteres 50 nye elbiler og 30 nye plug-in modeller hos VW, Skoda, Seat, Porsche og Audi.

- Vi skal spille en central rolle i danskernes omstilling til e-mobilitet, siger Ulrik Drejsing, der er administrerende direktør i Semler Mobility.

- For at det skal lykkes, er det nødvendigt at tænke 360 grader rundt om bilen. Overgangen skal være så nem og bekvem som overhovedet muligt. Derfor indgår Semler Mobility et samarbejde med Clever og investerer i ladeinfrastruktur både hos vores forhandlere og hjemme hos kunderne. På den måde sikrer vi strøm til vores plug-in og elbiler og understøtter udviklingen hen imod en bæredygtig transportstruktur, siger direktøren.

Clevers direktør Casper Kirketerp-Møller glæder sig over samarbejdet med Danmarks største sælger af personbiler, og han lover, at samarbejdet vil forædle kundeoplevelsen, fordi der nu kan skabes en løsning, der passer til hverdagen - som han udtrykker det.

Der er i Danmark fire gange så mange ladestandere pr. elbil end i elbil-landet Norge. Alligevel vil Clever de kommende år investere massivt i et mere tætvævet netværk i byerne og flere lynhurtige standere langs motorvejene. Casper Kirketerp-Møller siger, at investeringen skal foretages på tværs af grænserne - således, at indehaverne af elbiler også føler sig trygge i udlandet.

I den høje ende af prisskalaen finder vi Audi e-tron. Foto: PR
Annonce

Offensiv er i gang

VW har allerede taget hul på den nye eltid ved at præsentere ID.3, der har en rækkevidde på op til 550 kilometer. Den opgivelse kan øges, hvis der køres pænt i eco med klima slukket. ID.3 får en begynderpris på 279.990 kroner, men det er for den lille udgave med en rækkevidde på 330 kilometer. Prisen er alligevel interessant, for ID.3 kommer til at koste det samme som den nuværende Golf diesel.

ID.3 har haft verdenspremiere og kommer til Danmark i sommeren 2020. Før premieren kommer søstrene Skoda Citigo, Seat Mii og VW up! som rene elbiler - alle med en pris under 170.000 kroner. I den anden ende af prisskalaen finder vi elbilerne Porsche Taycan og Audi e-tron. Men det er kun fortroppen. Der er meget mere på vej.

Clever-direktør Casper Kirketerp-Møller og Ulrik Drejsing, der er administrerende direktør i Semler Mobility. Foto: Semler
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Vælg te som du vælger din vin

Elbobladet

Kongehuset - fortid eller fremtid?

Elbobladet

Fredslyset 2020

Elbobladet

Peugeot 208 ser ud til at holde hjem

Annonce