Annonce
Elbobladet

Shoppingformand: Byen får god eksponering

De mange krydstogtgæster, der besøger Fredericia i år, skaber liv i gaderne og tiltrækker lokale turister. Det giver byen god eksponering, siger formand for Fredericia Shopping. Foto: Peter Leth-Larsen
Krydstogtbesøgene handler ifølge Fredericia Shopping om andet end udenlandske turister, der kommer til Fredericia for en dag.
Annonce

Fredericia: 2019 bliver året, hvor det største antal krydstogtskibe anløber Fredericia. Når det sidste skib forlader havnen den 24. december, har i alt 19 krydstogtskibe med mere end 23.000 gæster og 10.000 besætningsmedlemmer været i Fredericia.

Men hvad får Fredericia egentlig ud af, at de mange krydstogtsskibe lægger til i Fredericia, når de får fuld forplejning ombord og tager på busture ud af Fredericia. Det spørgsmål har ElboBladet stillet formand for Fredericia Shopping, Ole Mortensen.

- Byen får en god eksponering. Den summer af liv de dage, skibene er her, for der kommer mange mennesker op i byen, siger Ole Mortensen og fortsætter:

- Det er måske kun nogle af cafeerne og de butikker, der sælger danske brands, som direkte får øget omsætning på grund af krydstogtgæster, der handler hos dem, men krydstogtskibene tiltrækker nogle andre turister, som kommer for at se de store, flotte skibe, når de ligger i havnen, siger shoppingformanden.

Derfor arrangerer Fredericia Shopping sammen med VisitLillebælt indimellem aktiviteter i forbindelse med udvalgte krydstogtskibes anløb, som er målrettet andre end krydstogtgæsterne. I den forgangne uge var der aktiviteter for de, der stadig holder ferie. Når Disney Magic ankommer på fredag, har Fredericia Shoppings by- og eventkoordinator en masse aktiviteter for børn, som 350 skoleelever kommer for at deltage i.

19 krydstogtskibe i 2019

2019 bliver Fredericias største krydstogt-år til dato.

I 2018 havde Fredericia besøg af otte forskellige skibe. I år får Fredericia 19 anløb af 15 forskellige skibe, hvilket gør dette år til den hidtil største krydstogtssæson.

I alt får Fredericia besøg af 23.500 krydstogtgæster og 10.000 besætningsmedlemmer. De fleste krydstogtskibe lægger vejen forbi Fredericia i august - heraf anløb 3 i sidste uge og Disney Magic kommer på fredag.

April: 2 anløb

Juni: 4 anløb

Juli: 3 anløb

August: 6 anløb

September: 3 anløb

December: 1 anløb - den 24.december

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Mormors jordbærhimmel

Annonce