Annonce
Elbobladet

Signe Svendsen tager venner med på Tøjhuset

Signe Svendsen stabler en helt særlig koncert på benene, når hun sidst i juli gæster Tøjhusets baggård. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Baggårds-koncerten på Tøjhuset bliver et møde mellem nye og gamle venner.
Annonce

Fredericia: Når Signe Svendsen fredag 24. juli spiller i Tøjhusets baggård i Fredericia, kommer hun ikke alene.

- Jeg tager nogle venner med, og vi kommer til at byde publikum på noget helt særligt.

Blandt de gamle venner, hun præsenterer på "sin" scene er Mathilde Falch. De to sangere og sangskrivere er meget forskellige i deres musiske udtryk men føler alligevel et slægtsskab, der skal udforskes med en fælles optræden.

Også Ginne Marker, der sidste år udsendte debutalbummet "For Seasons to Come", kommer med på scenen. Hun og Signe Svendsen har flere gange hilst på hinanden og haft indflydelse på hinanden og hinandens musik. Ginne Marker var opvarmning, da Signe Svendsen sidste år var på turné og blandt andet besøgte Tøjhuset.

- Det bliver godt at ses igen. Og at komme til Tøjhuset igen, siger Signe Svendsen.

Annonce

Nyt og kendt

Mens Signe Svendsen både kender de to gæster og sit eget band ind og ud, bliver sammenspillet i Fredericia en ny oplevelse for flere af de andre.

- Mathilde og Ginne har for eksempel ikke mødt hinanden før. Og nogle af bandet har spillet med Mathilde, mens andre ikke har. Det bliver spændende, siger Signe Svendsen, der har arrangeret, at de alle mødes tidligere på dagen inden koncerten.

- Vi går materialet igennem på dagen, men har ikke haft flere øveaftener på forhånd. Dét kommer til at give koncerten en her-og-nu-følelse, fordi den ikke er tilrettelagt og planlagt flere måneder i forvejen. Den slags kan noget særligt, når man gør det på den måde, siger Signe Svendsen.

Det er første gang, hun skal optræde i den værtsrolle.

- Vi vender tingene lidt på hovedet. Ligesom alt andet er vendt på hovedet i denne tid. Det bliver hyggeligt, og vi glæder os.

Ud over sine gæster kommer Signe Svendsen med sit band: Troels Skjærbæk, Palle Hjort og Rasmus Valdorf.

Ligesom Signe Svendsen og Ginne Marker har også Mathilde Falch før spillet på Tøjhuset. Arkivfoto: Joan Barløse
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Mormors jordbærhimmel

Annonce