Annonce
Elbobladet

Sikker grund er ikke altid rette grund

Gustav Roesbjerg Pedersen. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
Annonce

- You gotta risk it to get the biscuit.

Sådan har en kammerat ofte sagt til mig, når han har taget en vovet beslutning i brætspil, odds og andre sammenhænge.

Man bliver nødt til at tage chancer og gøre noget, hvis man vil have fat i den kære kiks.

I denne uge af ElboBladet kan du blandt andet læse om 24-årige Tilde Lund Petersen, som flyttede til Erritsø for et år siden og nu har bevæget sig ud i et nyt, muligt eventyr ved at lave et opslag i en lokal facebookgruppe. "Nye bekendtskaber søges", lød overskriften på opslaget, der fik et hav af kommentarer.

"Hvor er du sej" og "Fedt opslag" lød det fra flere, som dermed modbeviste den unge tilflytters bange tanker om, at enkelte ville gøre grin af hendes opråb. Også folk, som selv havde overvejet at gøre noget lignende, kommenterede det livsbekræftende opslag, som afliver enhver fordom om, at der kun findes dårlig adfærd på sociale medier.

På den 2. side er det nemt at leve i hverdagens rutiner - de kan i øvrigt også være fantastiske - men ønsker man forandring og at prøve noget nyt, må man gøre noget ved det, ligesom Tilde har gjort. Springe ud i det, tro på det og føre det ud i livet.

Jeg tror, alle kender til følelsen at begive sig ud i noget nyt. At trykke på "sendknappen" ved en besked og fortryde det sekundet efter. Eller i hvert fald tænke, om det var det rigtige at gøre. Ikke desto mindre har jeg sjældent fortrudt ting, jeg har gjort i sådanne situationer. Det er i hvert fald ikke de beslutninger, jeg ærgrer mig over. Hvis man aldrig tager chancen, oplever man heller aldrig, hvad man går glip af.

Selv husker jeg en grå efterårsdag for cirka 2,5 år tilbage, hvor jeg sad på mit daværende kollegieværelse - formentligt med en pose sourcream&onion-chips. Jeg havde tænkt på, at jeg gerne ville gennemføre en triatlon på den såkaldte ironman-distance - nu var timingen perfekt i forhold til den tid, det kræver.

Til min store ærgrelse var der udsolgt i København, så da jeg til skræk og rædsel opdagede, at der var færre end 100 pladser tilbage ved løbet i Hamborg, fik jeg sved på panden ved tanken om, at beslutningen skulle tages relativt hurtigt.

Hvad gør man så som en ung, selvstændig 24-årig? Jo, man hører selvfølgelig sine forældre om, hvad de synes. "Du kan jo også gøre det næste år," lød svaret nogenlunde fra min far.

I dag er jeg glad for, at jeg lukkede øjnene og fik trykket på tilmeldingsknappen samme dag. Godt nok er den glimrende form, jeg fik opbygget i løbet af otte måneder, for længst ødelagt igen, men oplevelsen 13. august 2017 (og de mange andre oplevelser op til) var noget, jeg altid vil huske. En gentagelse bliver næppe heller aktuel i de kommende år for mit vedkommende.

Men så er der jo så mange andre projekter, man kan kaste sig over. Du kan jo lade dig inspirere her i ElboBladet, hvor du kan læse om mange spændende initiativer og ting, der sker her i Fredericia. Det er ikke så lidt endda.

God læselyst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Går du med maske?

Annonce