Annonce
Elbobladet

Sko/Torp: Identiteten blev revet fra os

Sko/Torp spiller sammen med deres tro følgesvend guitaristen Morten Woods, som har spillet med dem de seneste 17 år. Foto: Betina Garcia/Ritzau Scandpix
I halvandet år var der dødvande for langt de fleste musikere heriblandt Sko/Torp på grund af corona. Derfor glæder de sig nu også ekstra meget over endelig at have fået deres arbejdsdag tilbage, selvom der er en corona-pukkel at komme over.

Fredericia: I løbet af sommeren og et stykke ind i efteråret har der været travlt. Rigtig travlt for den garvede duo Sko/Torp. Fem koncerter om ugen og nogle gange flere om dagen bliver det til i øjeblikket, men det gør slet ikke spor. De er nemlig kommet tilbage til det, de lever og ånder for. Musikken.

- Det har været en downer både for os og for publikum. Vi har savnet at have en arbejdsdag. Vores identitet blev ligesom revet fra os, så den er god at få igen. Lige nu er det bare en fest, fortæller Søren Sko.

Den 26. februar 2022 går turen til Eksercerhuset, hvor han sammen med sin makker Palle Torp og guitaristen Morten Woods skal spille til Byens Bedste prisuddeling.

Annonce

Musikalske tvillinger

Søren Sko og Palle Torp mødte hinanden i slutningen af 1980’erne til en fest hos en fælles kammerat, hvor der var noget jam, og de spillede med hinanden. Det endte med, at de begyndte at skrive sange sammen. Ret hurtigt herefter fik de en pladekontrakt, og i 1990 udkom deres første album, som slog igennem som Danmarks bedst sælgende debutalbum med et af duoens største hits ”On a long lonely night”.

Det er mere end 30 år siden, og det betyder også noget for deres musik i dag.

- Man kan mærke, at vi begge har levet et liv både udenfor og i musikken og også uden hinanden. Vi har også været fra hinanden et stykke tid, hvor vi har lavet nogle andre ting. Vi er som musikalske tvillinger et sted, så vi kan følge med hinanden ved de mindste vink, og det er ret fedt, fortæller Søren Sko.

- Der er en ro over os nu, og vi er dygtige til det, vi laver, og vi har et overskud. Man føler ikke, at man skal ud og præstere en hel masse, fordi det ved vi godt, vi kan. Det er en fantastisk ro at have. Det øjeblik, du har overskud, så kan du begynde at improvisere og lave de sjove ting. Det gør det virkelig sjovt lige for tiden, uddyber han.

Det øjeblik, du har overskud, så kan du begynde at improvisere og lave de sjove ting. Det gør det virkelig sjovt lige for tiden.

Søren Sko
Annonce

Klar rollefordeling

Opgaverne er da også fordelt helt klart på forhånd i deres musiske arbejde.

- Jeg skriver alle teksterne, og Palle skriver musikken, så det er egentlig meget delt op. Når Palle så kommer med en skitse på et nummer, så sætter vi os sammen og får styr på formen på selve sangen, så jeg tager den med hjem og skriver min tekst, inden vi mødes igen og indspiller den derfra, fortæller Søren Sko.

Sko/Torp

Sko/Torp slog igennem med Danmarks bedst sælgende debutalbum i 1990. Pladen med titelnummeret ”On a long lonely night” var nær aldrig blevet udgivet, men med pres fra Sanne Salomonsen, som dengang var gift med pladens producer, Mats Ronander, blev den alligevel udgivet.

Fra 1996 til 2004 holdt de en pause, men fandt sammen igen i forbindelse med Skanderborg Festivals 25 års fødselsdagsshow, hvor 25 hits blev spillet live.

Sko/Torp har udgivet syv albums og to opsamlinger. I 2018 udkom deres seneste album ”Heaven is on our side”.

Den klare fordeling giver en klar fordel, mener Søren Sko.

- Det gør, at vi aldrig går på kompromis med nogle ting, fordi Palle blander sig ikke i mine tekster, og jeg blander mig ikke i hans musik, så vi har fuldstændig råderum selv, og det er ret fedt.

Med sig på Eksercerhuset tager de nogle af deres mest kendte hits. Det er da heller ikke første gang, at Sko/Torp spiller til et Byens Bedste arrangement. Tidligere har de spillet i Odense, Svendborg og Nyborg, så de kender rumlen så at sige.

- Det er skidehyggeligt, og folk er glade. De er der i anden sammenhæng end for at høre os, men de kan godt lide det her lille frikvarter, hvor der kommer nogle og spiller, så det er godt for alle parter, siger Søren Sko.


Annonce
Elbobladet

Fredericia bliver et nyt, grønt åndehul rigere - og du er inviteret

Annonce
Elbobladet

William Morris i ord og billeder

Annonce
Elbobladet

Fredericias nye store gospelkor giver sommerkoncert

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Rigtig cirkus i Fredericia for første gang i tre år

Elbobladet

Sølvmedalje til Klara og Marco

Elbobladet

Præstens klumme: Guds rige er som et sennepsfrø

Elbobladet

Lokal købmand siger farvel til en dagligvarebutik og goddag til en anden

Elbobladet

Peter Schmeichel og medlemmer fra Magtens Korridorer skaber nyt Rock’n’Talk show

Elbobladet

Pinse for hele familien med hoppeborg og kagemand

Elbobladet

Kunstnerisk landmærke indviet ved Frederiks Kanal

Elbobladet

6. Juli-Dagene er tilbage for fuld udblæsning

Annonce