Annonce
Elbobladet

Skrald og rådne madvarer: Genbrugsbutik plages af svineri

Y's Mens Club og deres genbrugsbutik i Erritsø har indrettet en halvtags-overdækket plads til aflevering af artikler udenfor åbningstid. Men pladsen drukner nogle gange i skrald og fordærvede madvarer. Privatfoto
Genbrugsbutik oplever jævnligt, at "gavmilde" givere efterlader råddenskab og skrald ved butikken.

Erritsø: Frivillige bidrag til Y's Mens Club og genbrugsbutikken på Brovadvej i Erritsø er meget velkomne. Men henkastning af affald og fordærvede madvarer er ikke.

To-tre gange om måneden finder genbrugsbutikkens frivillige uhensigtsmæssige bidrag efterladt på den nye, overdækkede afleveringsplads udenfor butikken. Og noget af det er endog rigtig ulækkert, fortæller Henning Møberg, der er frivillig i butikken.

- Det værste har nok været et køleskab, der var halvt fyldt med fordærvede madvarer. Det er ikke lækkert at åbne, når det har stået udenfor i et stykke tid. Og den slags oplevelser gør det ikke ligefrem lettere at finde frivillige til butikken, siger Henning Møberg.


Det er simpelthen for ulækkert.

Henning Møberg


Køleskabet blev først tømt og siden erklæret uegnet til genbrug.

Andre gange sker det, at madvarer eller tøj er smidt under halvtaget, hvilket kunne udgøre en rotte-fare.

- Vi er meget glade for bidrag. Men vi er nødt til at bede folk om at lade være med det her, siger Henning Møberg.

Ind i tørvejr

Genbrugsbutikken på Brovadvej har eksisteret i mange år uden at have en overdækket aflevereingsplads.

- Men vi oplevede, at folk, der kom med bidrag udenfor åbningstid, efterlod deres ting udenfor i regne og slud. Derfor byggede vi i vinter et halvtag ved "det gule palæ", som vi kalder den gule skurvogn. Det har hjulpet på problemet, siger Henning Møberg.

Butikken var nødt til at lukke, da corona i marts og april lukkede landet ned. Men kundegruppen er så stor og stabil, at butikken siden har indhentet det tabte. Foreløbig ser den samlede indtjening i år ud til at være på niveau med sidste år.

Butikkens overskud går primært til Kirkens Korshærs arbejde.

Det sker også, at beskidt og uvasket tøj efterlades i rodede bunker. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ugens hund: Jeg indhentede mors kano

Elbobladet

Mystisk musikvideo fra Fredericia

Elbobladet

Hun var SÅ forsigtig, men endte alligevel med at smitte hele familien: Nu advarer Gitte alle andre mod at lade corona-paraderne falde

Elbobladet

Arkana kommer til sommer

Annonce