Annonce
Elbobladet

Skuepil og dans over nettet er bare ikke det samme

I denne tid er der ikke så meget aktvitet på Den kreative Skole. Skoleleder Arne Gaardsted Jørgensen glæder sig til at få elever og lærere tilbage på skolen, Kongensgade 111. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
Eleverne på Den Kreative Skole får fjernundervisning i både musik, billedkunst, dans og skuespil. Det har både fordele og ulemper.

Fredericia: Den Kreative Skole må i denne tid leve ekstra meget op til sit navn. Den må tænke kreativt for at kunne fjernundervise eleverne i blandt andet dans og skuespil. Det er ikke let at finde den fælles nerve, når eleverne sidder foran skærmen i hver sin ende af byen.

Men der findes løsninger på næsten alt, og lærerne på Den Kreative Skole har lagt sig i selen for at få alle med, fortæller skoleleder Arne Gaardsted Jørgensen.

Den Kreative Skole har omkring 1000 elever, der går til i alt cirka 1300 ting på skolen.

- Jeg tror, at godt halvdelen benytter sig af tilbud om fjernundervisning i denne tid. Det er svært at sige præcist, og vi har også fået tilbagemeldinger fra nogle familier, der fravælger fjernundervisningen, fordi det ikke lige fungerer for dem. Det er jo noget andet end at mødes ansigt til ansigt, siger han.

Jeg savner mit hold.

Siw Foged Møller

Skuespil ved familiemiddagen

Dramalærer Jannie Bækmand har i forbindelse med fjernundervisningen udfordret sine elever

De har fået til opgave at afprøve roller derhjemme og lege med forskellige karakterer. For eksempel ved at være i en rolle, når de sætter sig ved spisebordet sammen med familien - og forblive i den rolle.

Eleverne har også fået øvelser med stemmeføring og lignende, som de kan lave derhjemme.

Eleverne på Talent-holdet har desuden arrangeret egne møder via nettet.

Annonce

Danser på nettet

Danselærer Sara Lindhart har tilbudt eleverne eneundervisning over nettet, ligesom hun har sendt holdet videoer, de kan øve efter.

Inden corona-krisen arbejdede holdet på forestillingen "Synd", som skulle have haft premiere få dage efter landets nedlukning. Nu forsøger skolen at holde forestillingen ved lige, så den kan opføres på den anden side af coronaen.

- Eneundervisning via nettet fungerer helt fint. Men gruppe-undervisningen er sværere, siger Sara Lindhart, der har brugt flere web-systemer i brug for at undervise holdet i samlet flok.

Udfordringen er, at alle skal kunne se alle på én gang - samtidig med at de hver for sig udfører deres trin i takt og uden forsinkelse. Netop forsinkelsen i billede og lyd er en udfordring, fortæller danse-elev Siw Foged Møller.

- Hele essensen af dans er at være sammen i en gruppe og følge hinandens rytmer. Selv vores soloer ser bedre ud, når vi er sammen, og når vi kan mærke hinandens opbakning og varme. Den essens er svær at mærke over videochatte og facebook-livevideoer. Men vi holder humøret højt og får også trænet individuelt, siger Siw, som tilføjer:

- Jeg savner mit dansehold, men vi gør det bedste, vi kan i en besværlig periode.

Siw Foged Møller går til dans. Fjernundervisningen er en udfordring rytmemæssigt - og følelsen af at være sammen er heller ikke den samme over nettet. Men det går an for en tid. Privatfoto
Annonce

Fordele ved fjernundervisning

Nadja Lund Schmidt er elev på Den Kreative Skoles talenthold i billedkunst.

Hun savner sit hold og den kreative stimulans, der ligger i at være sammen i et lokale. Hjemme i stuen har hun heller ikke adgang til samme redskaber og materialer som på skolen. Men der er faktisk også fordele ved fjernundervisningen.

- Lærerne er gode til at svare og hjælpe på alle tidspunkter. Det gør også, at vi får en bedre individuel respons. Misforstå mig ikke: Lærerne er utrolig gode til at give respons i timerne. Det er bare anderledes, når man snakker én til én, frem for i et lokale med otte andre elever, forklarer hun.

Nadja kan også mærke, at hendes kreativitet, som kan være høj eller lav på forskellige tidspunkter, kan svinge mere frit nu, hvor undervisningen ikke er "låst" til bestemte tidspunkter.

En del undervisning - blandt andet musikundervisning - foregår én til én via skype eller lignende. Foto: Peter Friis Autzen
Sara Lindhart er danselærer på Den Kreative Skole - og hjemme i stuen, hvor hun her er i gang med at undervise foran et webkamera. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Happy jazz i Tøjhuset

Elbobladet

Ugens hund: Jeg indhentede mors kano

Elbobladet

Mystisk musikvideo fra Fredericia

Elbobladet

Hun var SÅ forsigtig, men endte alligevel med at smitte hele familien: Nu advarer Gitte alle andre mod at lade corona-paraderne falde

Elbobladet

Nyt liv på vej i det gamle bøfhus: Succesfuld dessertcafé vælger Fredericia foran Odense, Herning og Aarhus

Annonce