Annonce
Elbobladet

Slut på Generalen: Michael træder af

I 13 år har Michael Buch haft kommandoen på Generalen. I den kommende tid skal natklubben istandsættes og muligvis have nye ejere. Den proces er Michael engageret i, men derefter skal have lave noget andet. Foto: Peter Friis Autzen

I 13 år har Michael Buch bestyret natklub Generalen i Fredericia. Nu er det slut.

Annonce

Fredericia: - Det er blevet tid. Det har jeg kunnet mærket i et stykke tid. Så nu er det nu, siger Michael Buch.

Han lyder ikke særlig vemodig, som han sidder og fortæller ved et bord i natklub Generalens mennesketomme ryge-afsnit. Beslutning er velovervejet og taget.

Det er 13 år siden, Michael første gang trådte ind ad døren til Generalen. Han flyttede fra Århus til Fredericia, da hans mor, Elly Buch, købte natklubben.

Michael havde lidt erfaring med bar-arbejde fra London. Så han blev bestyrer, og siden har han serveret tusindvis af øl og drinks, hyggesnakket med utallige gæster - og kun haft brug for at hæve stemmen over for nogle ganske få.

- Vi har ikke haft mange problemer og episoder her. Generelt møder man rigtig mange glade mennesker i det her job, siger han.

Nu glæder han sig til at stå på den anden side af baren.

- Jeg traf min beslutning en gang i marts, siger han.

Generalen har lagt scene og lokaler til flere usædvanlige koncerter. Michael Buch mindes blandt andet Carpark Norths besøg i 2009, hvor Generalen var deres absolut mindste spillested. Og i august 2014 kom superstjernen Snoop Dogg på besøg og spillede efter en koncert i Vejle.
Annonce

Hårdt arbejde

Arbejdet som natklub-bestyrer er mere omfattende, end de fleste måske tror.

En medarbejderstab på 18 skal passes, varelageret skal styres, rengøring og vedligehold er hele tiden en opgave, musikere og dj's skal bookes, tilladelser skal fornyes, udstyr skal repareres og så videre.

- Det er et godt job. I perioder er det hårdt. Man er altid på arbejde i julen, påsken, weekender, højtider og om natten. Hver uge skal døgnrytmen vendes på hovedet. Men jeg har aldrig fortrudt, siger Michael og mindes en aften og nat, hvor det hele var lige ved at vælte for ham.

- Det var en travl lørdag aften. En bartender var kommet til skade med benet. Så steg opvaskemaskinen af. Og så brød fadølsanlægget ned. Dén nat kunne jeg godt mærke stresset. Men heldigvis var et par af vores bartendere i byen - og de sprang til med en hjælpende hånd. Så vi klarede den. Og bagefter skulle der jo bare ryddes op - det kan man gøre i sit eget tempo og helt uden stress. Så jeg har faktisk aldrig følt mig stresset over længere tid. Men nogle timer her og dér har jeg da været presset.

Annonce

Carpark North kom

En særlig aften står klart for Michael, når han tænker tilbage på sine 13 år på Generalen. Det var 13. februar 2009.

- Den aften kunne vi præsentere Carpark North på scenen her hos os. Det var helt vildt. Jeg tror, at en booker ét eller andet sted havde begået en fejl, for Carpark North spillede jo ellers kun på store steder som Train, Godset og den slags. Vi var klart det mindste sted på deres turné. Og vi var nervøse for, om vi kunne leve op til alle deres krav. Men det kunne vi. Det hele kørte - og bagefter hørte jeg ad omveje, hvordan bandet havde rost Generalen for at have en god stemning og have styr på det hele. Det bliver man da stolt af, siger Michael.

Han er ikke meget for at være i fokus, og har en tendens til at dreje snakken over på noget andet. Så "jeg" bliver tit til et "man".

Hvad skal du lave nu?

- Det ved jeg faktisk ikke. Det må man jo finde ud af. Men nu skal jeg hjælpe Elly (Michaels mor, der ejer Generalen) med at komme på plads med det hele. Det kommer nok til at tage en måned eller to. Og så må vi se.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Præstens klumme: Kan den byttes?

Elbobladet

Ugens hund: Rosa jager æbler

Annonce