Annonce
Elbobladet

Snart tid til sidste omgang hos Josef

Pauly Meier har snart knappet den sidste pilsner op i sit gamle værtshus Hos Josef i Kirkestræde. Hun har solgt værtshuset til et ejendomsselskab, der indretter lejligheder i bygningen. Foto: Peter Leth-Larsen
Et af Fredericias ældste værtshuse, Hos Josef i Kikrestræde, lukker efter en menneskealder.
Annonce
Annonce

Opkaldt efter østrigsk vært

Hos Josef er blandt Fredericias aller ældste værsthuse - måske det ældste efter Allte'r i Jyllandsgade?

Pauly Meier overtog Hos Josef ved årtusindskiftet. Værtshuset fik sit navn efter en tidligere østrigsk vært, som drev stedet fra en gang i 1950'erne.

Før den tid hed det Luge-Niels og endnu tidligere blot Caféen. Luge-Niels, fordi værten råbte bestillingerne gennem en luge, skyndte sig ud i køkkenet og besvarede sin egen bestilling. Det siges der i hvert fald.

Pauly planlægger at skænke sin sidste pilsner Hos Josef fredag 20. december.

Hos Josef er muligvis Fredericias næstældste værtshus. Nu bliver det det næste af de såkaldte brune værtshuse, der lukker. Foto: Peter Leth-Larsen

Fredericia: En gammel oase tørrer ud, når Hos Josef lukker 20. december.

20. december siger Pauly Meier farvel og tak efter 19 år i den lille bodega i den grønne bygning, hvor lokalerne er indrettet brunt og hyggeligt. Krostole og kobberlamper, spillemaskiner, askebægre og små kvartgardiner, så man kan sidde i fred med en pilsner eller tre. Her kan man spille Spar Bonde eller læse avis, snakke med andre, føre sig frem eller have lov til at klappe i.

Ifølge Pauly (udtales Pøjly, red.) spiller alderen ind på beslutningen om at lukke. Både kundernes og hendes egen. Stampublikummet er nemlig ikke ungt. Og det er hun heller ikke selv længere. Hun er blevet 68 og vil gerne gå på pension.

- Og samtidig har vi jo desværre nok sagt farvel til 150 stamkunder gennem årene. De er simpelthen døde. Der er ikke kommet 150 nye til. Måske er der 100 stamkunder i dag. Det kan jeg bare ikke leve af, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Vælg te som du vælger din vin

Elbobladet

Kongehuset - fortid eller fremtid?

Elbobladet

Fredslyset 2020

Elbobladet

Peugeot 208 ser ud til at holde hjem

Annonce