Annonce
Elbobladet

Solceller og bedre forhold for pendlere: Banegårdspladsen forskønnet for mere end en million kroner

Den nye infotavle foran banegården giver busbrugere bedre muligheder for at holde øje med, hvornår den bus, de skal med, kommer. Foto: Søren Gylling
Nye busskure, afgangstavle og LED-gadelys. En del af de mange anlægsmillioner, der blev frigivet i foråret, er de sidste uger blevet brugt på at opgradere området ved busterminalen i Jernbanegade.
Annonce

Fredericia: Fremover bliver det noget nemmere for busbrugere ved Fredericia Banegård at holde øje med, hvornår bussen kommer.

En stor, digital infotavle samler alle busafgange, og her er det også muligt få et overblik over samtlige bussers ankomsts- og afgangstider. Samtidig er de seks busskure blevet udskiftet med nogle nye af slagsen, der har solcellelamper, så der er lys indeni dem.

Begge tiltag er en del af en samlet opgradering af området ved busterminalen. De seneste to uger har flere mindre afspærringer sat sit præg på Jernbanegade, hvor der i alt er afsat 1,35 millioner kroner til forbedringer. Arbejdet er sket i forbindelse med en planlagt omlægning af de traditionelle gadelamper, der fremover får LED-lys.

I alt er der bygget om og opsat busskure og infotavle for 1,35 millioner kroner. Foto: Søren Gylling

- Vi har forsøgt at lægge os i slipstrømmen af det, så når de alligevel rodede dernede, kunne vi fortsætte med at pille busskurene ned. Selvom det selvfølgelig er træls, der er spærret af, så har vi samlet det for at have en så kort periode som muligt, hvor vi generer, fortæller Morten Svanborg, der er leder af Vej og Park i Fredericia Kommune.


Da vi fik muligheden for at foreslå nogle anlægsinvesteringer i april, så tænkte jeg, at der skulle ske noget.

Lise Nielson, næstformand i miljø- og teknikudvalget


Annonce

Det fungerede - men

Ideen og pengene til projektet stammer fra foråret, hvor lokalpolitikerne som følge af coronaudbruddet valgte at låne og investere i anlægsprojekter. Næstformanden i miljø- og teknikudvalget, Lise Nielson (S), ønskede i den forbindelse, at der blev gjort noget ved netop busterminalen.

- Det slog mig første gang sidste jul, hvor vi havde gjort noget ekstra ud af Fredericia Juleby, og når man kom forbi Fredericia Banegård, så tænkte man, at det altså ikke var særlig festligt. Der var virkelig en død stemning, og det blev ikke bedre af, at der stod noget halvvissent hø, og der ikke var nogen julepynt overhovedet.

De nye skure er produceret af Saferoad Daluiso A/S og er udført i glas og med lys, som drives af solceller. Foto: Søren Gylling

- Da vi fik muligheden for at foreslå nogle anlægsinvesteringer i april, så tænkte jeg, at der skulle ske noget. Det fungerede jo, men det lignede bare lort, siger Lise NIelson.

Hun hæfter sig især ved den nye infotavle, som hun kalder et stort løft.

Istandsættelsen er ved at være på plads, men det er ikke sikkert, de sidste ændringer er lavet endnu.

- De grove linjer er på plads, og så skal vi ned og kigge og finde ud af, om der er noget, vi kan gøre mere, for at det ser indbydende og pænt ud dernede, siger Morten Svanborg.

Flere steder har der været gravet op. Både i forbindelse med udskiftningen til LED-lys og for at erstatte de gamle busskure. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Frokostjazz i Tøjhuset

Elbobladet

Peugeot 208 ser ud til at holde hjem

Elbobladet

Se fotos: Axeltorv er klar til jul

Annonce