Annonce
Elbobladet

Solrig opvarmning til damernes mudderløb: Vi vil vise, at vi er her endnu

Jan Hillgaard er kamerafører på livesendingen. Han sørger for al markedsføring omkring Ladies Mudrace, som i år bliver afviklet i 10 byer, hvis alle får lov. Foto: Søren Alwan
Om tre måneder går starten efter planen til Ladies Mudrace 2020 i Madsbyparken. 2. pinsedag blev opvarmningen sat i gang med et virtuelt løb dagen igennem. 600 deltagere havde meldt sig klar og en del fulgte med på nettet, da Elin Graversen gav 10 minutters opvarmning fra Hannerupskov.
Annonce

Hannerup: 600 løbere havde meldt sig klar til at deltage i Ladies Mudrace web-edition 2. pinsedag. Mellem nyudsprunge bøgetræer og blomstrende rhododendroner var Elin Graversen klar til at lede deltagerne godt på vej.

- Jeg plejer at stå for opvarmningen til Ladies Mudrace, så nu får de lige ti minutters opvarmning via nettet. De kan følge med nu eller de kan streame det senere. Det vigtigste er, at de får varmet godt op, siger Elin Graversen, mens udstyret til at streame gøres klar.

Jan Hillgaard og Ib Østergaard fra Fredericia Fag- og Firma står klar til at supporte Elins svedende indsats i solen.

- Vi laver denne her web-edition for at vise, at vi er her endnu. Coronaen har betydet, at vi har været nødt til at lukke ned for alt. Vi nåede lige præcis at afvikle vores Mudrace Dark Edition i marts, før Danmark lukkede, siger Ib Østergaard.

Det bliver interessant, hvordan det kommer til at gå. Spørgsmålet er jo om kommunerne overhovedet kan give lov til at så mange tusind mennesker er samlet samme dag selv om det er på forskellige lokaliteter.

Ib Østergaard - Fredericia Fag og Firma Idrætten

Annonce

Klar på video

Elin Graversen tæller ned til 9.45, hvor opvarmningen skal gå på live.

- Velkommen til jer der står derhjemme. Vi tager to numre, og den sidste er selvfølgelig Volbeat- og så synger I med. Det må I love, lyder det oplagt fra Elin, før hun stepper løs.

Jan Hillgaard er klar med videokameraet og følger de næste ti minutter tæt Elins opvarmningsprogram. Det ryger direkte ud på Mudraces facebook-side, hvor Ib Østergaard kan følge med i, hvor mange der er på.

En af dem er en kommende deltager fra Aalborg, som ringer Ib Østergaard op for at få sig meldt korrekt til. Det får han fikset hurtigt, og hun kan nu deltage i dagens web-edition.

- Frem til kl. 17 må folk løbe den rute, de selv ønsker. De skal finde nogle sjove forhindringer, tage fotos og så sende dem til os. Når vi slutter, så trækker vi lod mellem deltagerne om flotte præmier, forklarer Ib Østergaard.

Annonce

Spændende beslutning

Opvarmningen i skoven er samtidig opvarmning til Ladies Mudrace 12. september.

- Vi er spændt på, hvordan det skal løbe af stablen. Jeg er ret sikker på, at vi får lov til at gennemføre, men rammerne kender vi nok først senere. Vi har flere planer i spil fra at afvikle det, som vi plejer til at afvikle over to dage. Det sidste håber jeg ikke bliver aktuelt, siger Ib Østergaard.

Mudrace-løbet skal den 12. september dele interessen med både det årlige Lillebælt Halv-marathon og Rock under Broen i Middelfart. Mudrace havde sat datoen først, mens både Lillebælt-løbet og Rock under Broen er kommet til senere.

- Det bliver interessant, hvordan det kommer til at gå. Spørgsmålet er jo, om kommunerne overhovedet kan give lov til at så mange tusind mennesker er samlet samme dag, selv om det er på forskellige lokaliteter, siger Ib Østergaard, som løbende har dialog med Fredericia Kommune om, hvordan Fredericia Fag- og Firma skal afvikle deres store event.

Elin Graversen får via live-sendingen løbsdeltagerne til at synge med på "For Evigt". Foto: Søren Alwan
Ib Østergaard og Jan Hillgaard fra fag- og firmaidrætten sørger for, at alt er klar til, at opvarmningen ender på Ladies Mudraces Facebook-side. Foto: Søren Alwan
Kom så derude. Elin Graversen lægger energi bag opvarmningen, selv om hun ikke er i direkte nærkontakt med deltagerne. Hun har gennem de seneste mange uger haft erfaring med virtuel træning, hvor hun som instruktør i Idræt i Dagtimerne har sørget for, at medlemmerne har kunnet holde formen ved lige. Foto: Søren Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Mormors jordbærhimmel

Annonce