Annonce
Elbobladet

Speciallærer om ordblinde Rasmus, der har udgivet en bog: Han inspirerer andre

Støttelærer Katja Ezra Lind glæder sig over Rasmus Norstrand Borgaards bogprojekt. I baggrunden fornemmes Rasmus til højre og Ditte Juhl Nielsen til venstre. Foto: Peter Friis Autzen

Man kan godt skrive en bog, selvom man ikke kan skrive. Det har Rasmus fra Taulov bevist - og det giver andre udfordrede elever blod på tanden.

Annonce

Taulov: At gøre noget, man ikke troede, at man kunne, er noget af det mest inspirerende. Faktisk er det så inspirerende, at det også kan inspirere andre.

Det oplever støttelærer Katja Ezra Lind på Fjordbakkeskolen i Taulov. Hun underviser og støtter blandt andre 12-årige Rasmus Nordstrand Borgaard, der for nylig udgav en lille bog "Det uhyggelige hus".

- Jeg kan se, at bogprojektet allerede har inspireret andre elever til at tage fat på projekter, de ellers ikke rigtig troede på. De er blevet smittet af Rasmus' mod, siger Katja Ezra Lind.

At gå-på-modet har smittet, kan ses i lokalet, mens ElboBladet er på besøg: En anden elev, Ditte Juhl Nielsen fra 9.c., sidder nemlig ved et bord og arbejder på sin egen bog. Også hun er ordblind, men det skal ikke stå i vejen for hendes projekt: En krimi om en pige, der efterforsker sin fars død i et flystyrt.

Rasmus Nordstrand Borgaard bruger ofte en iPad, når han skal benytte et ordblinde-hjælpeprogram. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce

Aldrig give op

Katja Ezra Lind og kollegerne støtter en række elever, der har det svært med ordblindhed, indlæringsvanskeligheder eller andre udfordringer.

- Man kan let blive opgivende, når man har de her udfordringer. Dén opgivenhed skal jeg hjælpe eleverne med at undgå. Og i den sammenhæng kan Rasmus' bog være vigtig. Han gjorde det jo, siger Katja, mens Rasmus sidder i nærheden og kan høre, hvad der bliver sagt.

Katja mener ikke, at stærkt ordblinde børn umiddelbart vil få lyst til at skrive en bog, bare fordi de hører om Rasmus' bog.

- Men bogen fanger måske nogle af de børn, der har mellem-udfordringer, og som har det svært, men ikke får specialstøtte. Bogen kan inspirere dem. Og inspiration smitter, siger Katja.

Hun har selv bidraget til Rasmus' arbejde med bogen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Mormors jordbærhimmel

Annonce