Annonce
Elbobladet

Spejdere udvider med to nye hold: - Efterspørgslen på naturoplevelser er vokset

Elbospejderne begynder med Familiespejd og Voksenspejd i sensommeren. Privatfoto
Elbospejderne i Pjedsted kommer fremover til at tilbyde familie- og voksenspejder. Foreningen oplever voksende interesse i naturen.
Annonce

Pjedsted: 23. august fra 10-13 er der opstart og åbent hus på et nyt initiativ hos Elbospejderne. Familiespejd hedder tilbuddet, der er målrettet de tre-seksårige. Som navnet antyder, er det dog for hele familien, og såvel forældre som andre søskende tæt på målgruppen er også en del af det.

- Det er for det lille barn, som går til spejder. Men det er lige så meget et fælles projekt for hele familien, hvor man lærer at være i naturen, siger Mia Schmidt fra Elbospejderne.

Familiespejd foregår hver tredje søndag og varer i tre timer.


Vi kan mærke, hvordan efterspørgslen på at komme ud i naturen bare er vokset efter coronaen. Folk har fået nok af Netflix og at være derhjemme.

Mia Schmidt, Elbospejderne


Derudover starter spejderne, som holder til på Stationsvej 36A i Pjedsted, også konceptet voksenspejd 3. september fra 19.30-21. Det henvender sig til over 25 år, hvor spejderlivet ellers har det med at slutte, hvis ikke man vil være leder.

- Rigtig mange voksne brænder stadig for friluftslivet, men har ikke nogle at dele det med, forklarer Mia Schmidt.

Voksenspejd foregår mere uformelt og bliver en aften hver 14. dag, når det passer deltagerne.

Annonce

Naturinteressen vokser

Mia Schmidt, der selv er mikroleder og familiespejdleder, glæder sig over tilbagemeldingerne til de nye initiativer.

Seks-otte voksenspejdere har vist deres interesse, mens familiespejder har været overvældende.

- Vi startede tilmelding til familiespejd, inden coronaen satte ind, og på fire dage var der 12 familier tilmeldt. Vi havde håbet på, at vi bare kunne nå op på fem familier, siger Mia Schmidt, som oplyser, at familierne fortsat er klar på initiativet.

Elbospejderne oplever stor interesse i udelivet efter coronavirussen i højere grad har holdt folk indendørs henover foråret. Privatfoto

Og det er i endnu højere grad end tidligere populært at tage på opdagelse i naturen, mener hun.

- Vi kan mærke, hvordan efterspørgslen på at komme ud i naturen bare er vokset efter coronaen. Folk har fået nok af Netflix og at være derhjemme, siger Mia Schmidt og eksemplificerer:

- Før var det ikke et problem, når vi i min familie skulle finde en shelter at overnatte i. Nu skal man booke dem flere uger i forvejen, så vi kan virkelig mærke, at der er sket en ændring.

Er man interesseret i familiespejd, voksenspejd eller en tredje form for spejder, kan man læse mere om Elbospejderne på foreningens Facebook- eller internetside, hvor man også kan tilmelde sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Baby-salmesang i Trinitatis Kirke

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Din vin kan være sminket med kemi

Elbobladet

Opel sætter strøm til Vivaro

Elbobladet

Giv haven et eksotisk pift

Annonce