Annonce
Elbobladet

Spisested får stort ønske opfyldt: Laver terrasseområde i gågaden

Murat Özsinlak Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Efter ventetid og dialog med kommunen kan Den Gyldne ovn i Gothersgade gå i gang med et nyt projekt. Siddepladserne ud mod gågaden bliver afskærmet.

Fredericia: Først vendte tomlen ned, men fra et tidspunkt i uge 46 bliver tanker realiseret, når Den Gyldne Ovn i Gothersgade indrammer sine udendørs spisepladser.

Caféen og bageriet har i et halvt år gået med planerne, der nu ser ud til at kunne lykkes.

- Vi har tidligere fået et nej fra kommunen, fordi vi ikke må bore i fliserne i gågaden. Så vi har måttet tænke nye planer og er kommet frem til en løsning, siger Murat Özsinlak, der er indehaver af Den Gyldne Ovn.

Annonce
Hos Den Gyldne Ovn ser Eda Özsinlak frem til forandringerne udenfor. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Gågadens stenbelægning ændres der ikke ved. Til gengæld sættes der komposithegn op rundt om caféens serveringsareal. Derudover kommer der farver i gaden med fire fyldte blomsterkummer, ligesom omtrent 10 lamper vil lyse området op og skabe hyggestemning.

Varmere tider

Og selv i en tid, hvor vi går mørkere og koldere dage i møde, mener Murat Özsinlak, at udeområdet har stor værdi.

Udemiljø i gågaden

Avisen har spurgt teknik og miljø i Fredericia Kommune om, hvor mange henvendelser man modtager fra gågadebutikker om at opføre byggerier i gaderne. I et skriftligt svar står der:

"Det varierer år for år, og vi har masser af løbende dialog med butikker og caféer om, hvad der kan og ikke kan lade sig gøre. I 2020 har vi haft fire henvendelser omkring udemiljø i gågaderne."

I forhold til lovgivning tages der udgangspunkt i Fredericia Kommunes Gågaderegulativ og Vejlovens § 80, oplyses det.

"Derudover kigger vi på de enkelte ansøgninger – hvor ligger virksomheden, der søger, hvad ligger der rundt om og evt. ovenover. Vi skal tage højde for, at der kan graves ned til ledninger beliggende under belægningen, kunne opstilles stilladser, lifte og lign., ligesom vi selvfølgelig også skal tage hensyn til belægningen i den enkelte gade. Derfor kræver vi typisk, at de ting, der opsættes, hurtigt kan flyttes, hvis der skulle ske et brud på eksempelvis en vand- eller varmeledning."

- Der bliver sat tre terrassevarmere op, og vi finder tæpperne frem, så man kan sidde udenfor, når det er koldt, siger caféejeren.

Han barsler samtidig med planer om en restaurant i Fredericia uden dog at kunne uddybe det nærmere på nuværende tidspunkt.

Det er Per Dahl Pedersen (t.v.), som kommer til at stå for arbejdet med terrassen i Gothersgade. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Prisen for den nye terrasse løber op i cirka 50.000 kroner. Arbejdet udføres af tømreren Per Dahl Pedersen.

Træernes blade lægger sig rundt i gågaden og samler sig sommetider ved caféens spiseborde. Med det kommende komposithegn bliver det formentligt fortid. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Rift om vilde frø og planter

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ugens hund: Rollo er hypnotisør

Annonce