Annonce
Elbobladet

Stadig til salg: B.T.-Centralen har ingen planer om at lukke

Bent Hegelund er ærgerlig over, at flere kunder tror, at B.T.-Centralen er ved at lukke. Det er den ikke. Til gengæld kan dagene, hvor Bent Hegelund er indehaver for butikken, være talte, hvis der findes en køber til kiosken. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Efter at dagbladet tidligere har skrevet, at Bent Hegelunds planer om at sælge B.T.-Centralen, tror mange kunder, at kiosken er ved at lukke. Den usandhed vil kioskejeren gerne mane til jorden. Han har ingen planer om at droppe sin kiosk, men håber på, at den kan videreføres.
Annonce

Fredericia: - Af de kunder, der kommenterer på artiklen, er den overvejende melding, at de er chokeret over, at B.T.-Centralen lukker. Den har jo været her i lang tid, så folk er ærgerlige og rystet over det – jeg er rystet over, at det er det indtryk, de har fået, for vi lukker bestemt ikke, understreger Bent Hegelund.

I 17 år har han stået i spidsen for B.T.-Centralen, der er beliggende i den nordlige ende af Gothersgade.

For en måned tid siden kunne dagbladet imidlertid fortælle, at tiden som kioskejer lakker mod enden. Det er til gengæld uvist, hvor lang enden er. I første omgang er butikken sat til salg, men så længe der ikke er fundet nogen køber til kiosken, er Bent Hegelund fortsat at finde i butikken.


En ting er, at folk, som kommer her, tror, at vi lukker. Men jeg frygter i ligeså høj grad, at der er folk, som undlader at komme her, fordi de tror vi lukker og derfor har afskrevet os.

Bent Hegelund, indehaver af B.T.-Centralen


Planen er nemlig, at den skal drives videre, på samme måde som han selv gjorde det i sin tid, da han overtog den karakteristiske kiosk.

Her finder man blandt andet et bredt udvalg af ugeblade, aviser, specialmagasiner samt lidt sødt og en række kort, ligesom man også kan spille lotteri og oddse i det aflange, tætpakkede butikslokale.

- En ting er, at folk, som kommer her, tror, at vi lukker. Men jeg frygter i ligeså høj grad, at der er folk, som undlader at komme her, fordi de tror, vi lukker, og derfor har afskrevet os, konstaterer Bent Hegelund.

Annonce

Ingen salgsaftale endnu

En måned efter, at Bent Hegelund har meldt ud, at B.T.-Centralen er til salg, har der været "nogle henvendelser", som kioskejeren betegner det.

- Det er ikke noget, der har udmøntet sig til noget konkret, men der er nogle, som er i tænkeboks. Jeg prøver at sammenligne det med at sælge et hus, hvor der kommer flere interesserede købere for at se det, inden det forhåbentligt bliver solgt, siger han.

I øjeblikket er størstedelen af butikkerne i gågaden lukket. Derfor har B.T.-Centralen valgt at sætte et skilt op på hjørnet af Gothersgade og Danmarksgade for at gøre opmærksom på, at kiosken fortsat holder åbent. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

En købspris vil han ikke ud med, men den er til forhandling, pointerer han.

- Jeg håber, at butikken bliver videreført i samme ånd, for det synes jeg, den har fortjent, men omvendt kan jeg jo ikke tillade mig at være kræsen, siger han.

Har du sat en slutdato, hvor du skal have solgt butikken inden?

- Nej, det er jeg ikke nået til, for jeg vil nødig stå i den situation.

Så du har stadig flere år i dig, hvis det ikke lykkes foreløbigt?

- Ja, det har jeg, siger han og uddyber, at en overtagelsesdato ligeledes er til forhandling.

Faktisk ser han gerne, at den ikke bliver fra den ene til den anden dag, så han kan hjælpe en kommende ejer undervejs i overtagelsesprocessen, ligesom han også håber på en god afsked med en række trofaste kunder, han fortsat nyder at hilse på i det daglige.

- For mig handler det mest af alt om at få en afklaring, konstaterer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

To kæledyrsbutikker bliver til én: Maxi Zoo overtager Petworlds placering

Elbobladet

Kunderne var klar fra start: Julegavebyt, osetrang og støtte til butikshandlen fyldte på genåbningsdag

Elbobladet

100.000 kroner til ny kampagne: Tag trygt til Fredericia med dankortet

Elbobladet

Kribler i butikkerne, men forvent ikke køtilbud: Handelen i Fredericia forsøger kontrolleret genåbning mandag

Elbobladet

Butiksformand: Corona var den øjenåbner der skulle til - nu er det de fysiske butikkers tur

Elbobladet

DS udfordrer tyskerne

Annonce