Annonce
Elbobladet

Stedet får flere udgange: Fredericias nye store spillested bliver endnu større

Eksercerhuset får plads til betydeligt flere mennesker efter ombygning. Arkivfoto: Torben Glyum
Problemet med for små nødudgange er blevet løst. Så nu bliver der plads til flere i Fredericias kommende store spillested.

Fredericia: Selv ved udsolgte koncerter har der været ledig plads på gulvet i Eksercerhuset. Men fremover vil der kunne lukkes op mod en tredjedel flere ind, så salens kapacitet udnyttes bedre.

I den kommende tid bygges Bülows Kasernes gamle ridesal, Eksercerhuset, om til spillested. Salen har ganske vist allerede været i brug til koncerter flere gange, men hver gang med en midlertidigt konstrueret scene, lejede toiletvogne og så videre. Nu skal huset indrettes permanent til at rumme et spillested, og projektet finansieres via kommunens corona-løsslupne anlægsbudget.

I alt koster renoveringen og ombygningen 8,5 millioner kroner. Og projektet kommer til at løse et af de problemer, Eksercerhuset har haft i forbindelse med koncerter: Husets gulv har haft plads til omkring 1000 mennesker, men huset har kun været sikkerhedsgodkendt til 750. Hvis der skulle lukkes flere ind, skulle nødudgangene være større eller flere. Men på grund af husets status som bevaringsværdigt kunne der ikke etableres nye døre. Ikke før nu.

Annonce


Det er super med plads til endnu flere.

Christian Jørgensen (V)


Med udgangspunkt i gamle tegninger og nye arkitektstreger skal der nu etableres flere udgange, oplyser Jacob Degn Larsen, der er leder af kommunens ejendomsafdeling.

Derved åbnes der for, at flere kan lukkes ind til koncerter.

Glad kulturpolitiker

Christian Jørgensen (V), der er næstformand i byrådets kultur- og idrætsudvalg, glæder sig over udsigten til, at byens kommende permanente spillested bliver endnu større.

- Det giver flere muligheder, både når lokale kræfter vil afholde koncerter, og når udefrakommende kommercielle virksomheder vil bruge stedet. Det er super, siger han.

Når Eksercerhuset står klar, vil Fredericia have så mange forskellige scener og spillesteder at tilbyde, at Christian Jørgensen næsten ikke kan forestille sig den arrangør, som ikke kan finde et passende sted til sit arrangement.

- Vi har Tøjhuset og Tøjhusets gård, vi har Ungdommens Hus, Pakhuset, Teatret, Fredericia Idrætscenter og Eksercerhuset. Som kulturpolitiker er jeg nødt til at sige: Vi er godt med. Så mangler vi bare, at coronatiden slutter, så vi kan tage alle scenerne i brug, siger han.

Magtens Korridorer tog Eksercerhuset i brug ved deres koncert i november 2018. Koncerten var udsolgt - men alligevel var der ledig plads på gulvet. I fremtiden kan huset fyldes bedre op. Foto: Ole Sejrup
EventC har flere gange benyttet Eksercerhuset til koncerterne. Men hver gang er der brugt tid og ressourcer på at bygge midlertidige scene-, bar-, garderobe- og toilet-faciliteter. Det bliver ikke nødvendigt efter ombygningen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Elbobladet

Rift om vilde frø og planter

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Opvaavni tilbage i Fredericia

Elbobladet

Ugens hund: Rollo er hypnotisør

Annonce