Annonce
Elbobladet

Stofposer erstatter plastik på biblioteket

Bibliotekschef Jytte Bræmer fik i sidste uge overrakt de stofnet som medlemmerne af Depotgårdens tekstilværksted frivilligt har syet til. Privatfoto

Fredericia: De bæredygtige tanker med at deles om materialerne har længe eksisteret hos bibliotekerne. Når det kommer til transportere det lånte med hjem, har det dog været en anden snak.

Tidligere har man kunnet tage plastikposer kvit og frit på Fredericia Bibliotek, men snart er det slut. Senere i denne uge udskiftes plastik nemlig af stof. Således er 250 stofposer klar til at blive lånt ud til brugerne, oplyser Jytte Bræmer, bibliotekschef på Fredericia Bibliotek.

- Vores hovedbudskab er stadig, at folk skal tage noget til at bære med, men til glemsomme og dem, som slår et uventet smut forbi biblioteket eller låner mere end beregnet, bliver det muligt at låne en stofpose, siger Jytte Bræmer.

På samme måde som med eksempelvis bøger, spil og musik skal stofposerne lånes og afleveres tilbage, inden lånefristen overskrides. På stofposerne er der chip på til at registrere dem.

Stofposerne kommer til at hænge, hvor plastikposerne i dag hænger. Senere i denne uge forventes de dog at være væk. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Annonce

Samarbejde med Depotgården

Størstedelen af stofposerne - 150 poser - er syet af 14 medlemmer fra tekstilværkstedet på Depotgården, som har modtaget stofrester og stofprøver fra en virksomhed i Grenå, mens resten er nogle Fredericia Bibliotek selv ligger inde med.

Initiativet betyder formentlig, at der skal gang i vaskemaskinen, hvis poserne kommer beskidte retur, men Jytte Bræmer tager dette med ro. Erfaringer fra andre biblioteker viser ifølge den lokale bibliotekschef, at stofpose-ordningen er en succes, og indtil videre har hun mødt positive kommentarer fra brugere, der har kommenteret på de kommende ændringer.

- Jeg synes, det er på høje tid, at vi kommer med på beatet, siger Jytte Bræmer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Præstens klumme: Aprilsvejr!

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Toyota har medvind

Elbobladet

Se video: Sort sol angribes af høg

Annonce