Annonce
Elbobladet

Stor event-dag i Fredericia: Grønne biler er det nye sort

Kevin Stein Petersen er ung mand på 20 år, som foretrækker sjove, pæne og ikke for dyre biler. Inden hans tur rundt i midtbyen havde han ikke fundet en elbil, der levede op til de tre krav. Men det gjorde han. Her studerer han en Fiat 500C el Foto: Morten Pape
Lørdagens solskin og bil-event i midtbyen fik mange til at smile. Og el-bølgen fik nye tilhængere.

Fredericia: Der var solskin fra oven og også i øjnene på tovholder Christian Jungmark, da den bilglade bankdirektør lørdag gik rundt i Fredericias midtby og så de mange udstillede el- og hybridbiler. Og de mange smilende og shoppende bil-kiggere, der benyttede dagen til at få inspiration til fremtidens transport.

Jungmark havde arrangeret, at over 30 nye el- og hybridbiler var stillet frem i Danmarksgade og Vendersgade, hvor de lokale bilforhandlere samt den udenbys Porsche-forhandler viste sine firhjulede snigere frem.

Bilerne stod udstillet med god spredning og håndsprit både udenfor og inden i bilerne.

Annonce

Og det skortede ikke på nysgerrige blikke. Flere af de mennesker, avisen fik en snak med, ville hjem og snakke med familien om, at den næste bil måske skal være en elbil eller hybrid.

Ung mand blev omvendt

En af de bilkiggende var 20-årige Kevin Stein Petersen. Han var på forhånd ret afvisende overfor at skifte sin benzinbil ud med en el-bil.

- Tesla har nogle spændende biler. Men ellers synes jeg, at elbiler ikke er særlig pæne. Og de er heller ikke ret sjove at køre i. Og så er de dyre, sagde han.


Vi tanker strøm fra solcellerne over i bilen. Og så kører vi på sol. Det føles godt.

Marlene Nancke, hybridbilist


Det var altså hele tre ting på én gang, der var galt. Så der var ikke udsigt til, at Kevin ville skifte sin benzinbil ud med en elbil.

Men det var før, han gik i en runde i midtbyen. Halvanden time senere var meldingen en anden.

- Jeg fandt faktisk en elbil, som både så godt ud og heller ikke var så dyr, sagde Kevin nu og henviste til den kinesiske AI Ways, der var udstillet i Vendersgade.

Som studerende skal Kevin passe på med at lægge sig fast på bilkøb. Men hans modvilje mod de grønne biler forsvandt i løbet af lørdagen i Fredercias midtby.

Annonce

Fra sol til bil

Også Marlene Nancke var ude at se på biler.

- Jeg købte en hybridbil for tre måneder siden. Så jeg skifter nok ikke bil lige med det samme. Men jeg ville nu ønske, at jeg havde prøvet at køre elbil noget før - for det er godt nok en skøn køreoplevelse, sagde hun.

Hun bruger sin Kia XCeed hybrid til og fra jobbet i Odense. Og hun er glad for den.

En af grundene til, at Marlene og hendes bedre halvdel har investeret i en el-drevet bil, ligger på hustaget derhjemme. De har nemlig solceller.

- Økonomien i at have solceller på taget og sende el ud på nettet er ikke så god, som den har været. Så nu tanker vi strøm fra solcellerne over i bilen. Og så kører vi på sol. Det føles godt, siger hun.

Der blev kigget grundigt både udenpå og indeni de 30 udstillede el- og hybridbiler i Danmarksgade og Vendersgade. Foto: Morten Pape
Både store og små så på både store og små elbiler. Foto: Morten Pape
Audi kom med dagens formentlig dyreste bil - til godt 1,1 million kroner. Foto: Morten Pape
Bilerne var fordelt i Danmarksgade og her i Vendersgade. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

John kan fejre 40 år som mælkemand

Elbobladet

Happy jazz i Tøjhuset

Elbobladet

Ugens hund: Jeg indhentede mors kano

Elbobladet

Mystisk musikvideo fra Fredericia

Elbobladet

Hun var SÅ forsigtig, men endte alligevel med at smitte hele familien: Nu advarer Gitte alle andre mod at lade corona-paraderne falde

Elbobladet

Nyt liv på vej i det gamle bøfhus: Succesfuld dessertcafé vælger Fredericia foran Odense, Herning og Aarhus

Annonce