Annonce
Elbobladet

Stort ønske opfyldes - Nu kommer der lys over Østerstrand

Christian Bro (S) og Cecilie Roed Schultz (Enhl.) har begge kæmpet for, at der skulle komme lys over Østerstrand. Det sker nu. De særlige bænke, som er kommunens egen konstruktion er allerede forberedt til at få tilsat led-lys. Foto: Ludvig Dittmann
3,5 mio. kroner fra byrådets corona-nødpakke bliver nu omsat til led-lys og lamper på Østerstrand. Det glæder Christian Bro (S) og Cecilie Roed Schultz (Enhl.), som har kæmpet for, at stranden får lys og dermed længere sæson og trygge strandstier.
Annonce

Fredericia: Byrådets store anlægsprogram i forbindelse med coronakrisen er ved at blive skubbet i søen. Ekstra anlæg for 165 mio. kroner er planlagt, og en af de første ting, der er faldet på plads, er, at Østerstrand nu skal forsynes med lys og lamper. Projektet har ligget i skuffen i flere år og vil koste omkring 3,5 mio. kroner at gennemføre.

- Det er helt fantastisk, at det nu lykkes. Belysningen har været med i den store samlede plan for Østerstrand, som vi vedtog for flere år siden. Den omfatter de nye broværker, området omkring cafeen, badesneglen, og så var der en plan for at få lys over hele området. Det har der aldrig været råd til at gennemføre, siger formand for miljø- og teknikudvalget Christian Bro (S).

Ønsket om at få udført lysprojektet på stranden har Cecilie Roed Schultz (Enhl.) haft med på sin ønskeseddel til budgetforhandlingerne.

- Men hver gang har der været noget, som alligevel har været vigtigere at prioritere, så det er ikke lykkedes. Men at vi nu har fået mulighed for at få det gennemført, er helt fantastisk, siger hun.

Det er fedt at have et projekt liggende i skuffen, som er lige til at gå i gang med i denne her situation.

Formand for miljø- og teknikudvalget Christian Bro (S)

Annonce

Skuffeprojekt støvet af

De nye anlægsmillioner skal bruges til projekter, som kan afsluttes i år. Der passer projektet med lys på stranden direkte ind.

- Vi har haft projektet liggende i skuffen, så det er bare at hive det frem i lyset, og så få det sendt i udbud. Det er nødvendigt, når prisen ligger på det niveau, forventer Christian Bro.

Ud over at være et skuffeprojekt, så er forberedelserne til lysanlægget allerede gjort. Der er trukket kabler frem til de led-lys, der skal sættes op i de stålplinte, som folk kan sidde på langs Østerstrand.

- Vi vidste, at det ville blive aktuelt på et eller andet tidspunkt at få sat lys op, så derfor fik vi forberedt det hele. Det kan vi være lykkelige for nu, siger Christian Bro.

Annonce

Tryg tur på stien

Cecilie Roed Schultz er ikke mindst begejstret for, at lysprojektet ikke kun omhandler selve Østerstrand omkring cafeen.

- Der skal være belysning på hele strandstien ud til surferklubben, og det vil få endnu flere til at benytte den. Rigtig mange benytter den i dag til at løbe, lære børn at cykle, lufte hunde, men når der også kommer lys på, så vil det være trygt at bruge stien både dag og aften. Det bliver rigtig godt, vurderer hun.

Hvilke lamper, der skal sættes op, og hvor tæt de skal stå, er detaljer, som skal klares i udbuddet. Men allerede nu vækker tanken om lys over strand og café glæde hos den nye bestyrer af cafeen.

En flere år gammel plan for hele Østerstrand er taget op af skuffen. Den indebar blandt andet, at der kom lys over Østerstrand, og det gennemføres nu i lyset af den ekstra coronaanlægspakke. Tegning: Fredericia Kommune
Annonce

Liv og lys

Det er Urbania Street Food, som er i fuld gang med at gøre klar til sommer-åbning, når statsminister Mette Frederiksen giver lov. Borde og bænke af paller og træriste er slået op og bliver allerede nu benyttet flittigt. Både Christian Bro og Cecilie Roed Schultz ser frem til det liv, cafeen vil føre med sig.

- Det bliver super godt, og vi har kunnet høre på tidligere forpagtere, at lys på stranden har været et stort ønske. Det kommer til at forlænge sæsonen, når man også kan sidde trygt på stranden en lun aften i september. Det kniber det at få folk til i dag, fordi det er for mørkt, siger Christian Bro.

Lys på stranden vil også være med til at lægge en dæmper på aktiviteter, som man ikke ønsker, pointerer Cecilie Roed Schultz med direkte adresse til misbrugsmiljøet.

Der er trukket kabler frem til led-lys, allerede da bænkene blev etableret i første fase af renoveringen af Østerstrand. Foto: Nana Hanghøj

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Går du med maske?

Elbobladet

Lav hyldesaft uden risiko for sygdom

Elbobladet

Ny genbrugsbutik på vej i Fredericia

Annonce