Annonce
Elbobladet

Styrelse sender 218.000 kroner til demens-projekter i Fredericia

Louis Lindholm glæder sig til, at Demensfællesskabet og Frivilligcentret i efteråret kan tilbyde de ekstra aktiviteter for demente og pårørende. Foto: Peter Friis Autzen
Hygge, samvær og livskvalitet hænger ikke på træerne, når man er dement. Men nu kommer der penge til den slags i Fredericia.
Annonce

Fredericia: - Jamen, det er fantastisk, siger Louis Lindholm.

Han er daglig leder af Frivilligcentret i Fredericia, og han glæder sig over en pose penge, Sundhedsstyrelsen har givet tilsagn om at sende til demens-projekter i Fredericia.

- I alt drejer det sig om 218.000 kroner, siger han med begejstring i stemmen.

De mange penge kommer ud at arbejde blandt lokale demente og deres pårørende til efteråret, hvor Frivilligcentret og Demensfællesskabet allerede har planer for, hvad de skal bruges til. Planerne forventes at komme til at omfatte omkring 70 demente og familiemedlemmer.

Annonce

Fest og højskole

De tre projekter er dels en demens-fest med musik, dans, mad og drikke. Dels udflugter for pårørende med socialt samvær og aktiviteter. Og dels et højskoleophold for demensramte og deres ægtefælle.

- I en tid med corona og isolering er demente særlig hårdt ramt. Demente har et ekstra stort behov for faste rutiner. Så i en tid, hvor alt er anderledes, er det derfor ekstra svært at være dement - og dét er også hårdt for de pårørende. Derfor er vi utrolig glade for at få tilsagn om de her midler. Det kommer virkelig til at gøre en forskel, siger Louis Lindholm.


I en tid med corona og isolering er demente særlig hårdt ramt. Demente har et ekstra stort behov for faste rutiner. Så i en tid, hvor alt er anderledes, er det derfor ekstra svært at være dement - og dét er også hårdt for de pårørende.

Louis Lindholm, leder af Frivilligcentret i Fredericia


Bevillingerne kommer efter et forløb, hvor Sundhedsstyrelsen opfordrede foreninger og organisationer til at søge midler til at hjælpe demente med aktiviteter, der kunne højne livskvaliteten.

Styrelsen var altså venligt indstillet fra starten, men alligevel havde Frivilligcentret og Demensfællesskabet ikke forventet at modtage så markant støtte, fortæller Louis Lindholm.

Demensfællesskabet har arrangementer og hygge både for de demente og de pårørende. Både sammen og hver for sig. Her er det et fællessarrangement fra før coronatiden. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Ugens hund: Debbie elsker eventyr

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce