Annonce
Elbobladet

Sunday-stjerne måtte holde på sin store Hollywood-hemmelighed

Thue Ersted Rasmussen kan for tiden opleves i hele verden som skurken Otto i Fast & Furious 9. Han landede den store internationale rolle under optagelser til Fredericia-serien Sunday. PR-foto: Giles Keyte/Universal Pictures
Mens han gik rundt og filmede til den Fredericia-baserede tv-serie Sunday, måtte Thue Ersted Rasmussen holde på sin karrieres største hemmelighed. I lang tid.

Fredericia: - Jeg måtte ikke sige det til nogen. Og det er altså en stor hemmelighed at holde på. Det var svært, siger skuespiller Thue Ersted Rasmussen.

Han er kendt for rollen som den irriterende blærerøv Jonas i tv-serien Sunday, der foregår i Fredericia og handler om de lokale fodboldhelte i FC Fredericia. I serien spiller han sammen med bandt andre Melvin Kakooza.

I denne tid er Thue Ersted Rasmussen imidlertid aktuel i en anden rolle, nemlig som skurken Otto i den seneste Fast & Furious-film, nummer ni i rækken. Filmen er en milliardproduktion og Thues største projekt til dato. Filmen vises i biografer i hele verden - en stor kontrast til de ellers også succesfulde danske tv-serier, han har spillet med i.

Annonce

- Vi var i gang med at indspille Sunday, da jeg fik den endegyldige melding om, at Otto-rollen var min. Meldingen kom, mens vi stod og tørrede vores tøj efter at være blevet fanget i regnen, siger Thue.

- Beskeden sparkede simpelthen hovedet af mig. Det virkede helt absurd - og det var svært for mig at holde på hemmeligheden. Også efter indspilningerne, for filmen var jo egentlig klar til premiere i april sidste år, men blev udskudt på grund af corona, siger Thue.

Så snart den store Hollywood-rolle var landet, skulle der arbejdes for ikke at se den stikke af igen.

Alle rykkede rundt og sammen

Fast & Furious 9 byder på stjerner som Vin Diesel, John Cena og Charlize Theron. Det er en så stor produktion, at maskinen ikke kan bringes til standsning for at vente på nogen.

Så hvis en skuespiller fra Danmark pludselig ikke kan få sin kalender til at hænge sammen, er det bare ærgerligt. Så går rollen til en anden.

Første dag på settet mellem stjerner som Vin Diesel og John Cena gav lidt sommerfugle i maven, fortæller Thue Ersted Rasmussen, der her ses i grå jakke. PR-foto: Giles Keyte/Universal Pictures

- Så for at sikre, at jeg kunne tage afsted, måtte en del af Sunday-indspilningerne rykkes rundt. Det kræver fleksibilitet fra rigtig mange mennesker. Heldigvis var alle med på den, fortæller Thue.


Mange tror, at det handler om at den ene store rolle skal føre til den anden - så alt handler om at rykke op ad karrierestigen. Men sådan er det ikke. En rolle er sin egen. HVIS den fører til nye spændende opgaver, er det fantastisk - men det er ikke derfor jeg tager en rolle.

Thue Ersted Rasmussen, skuespiller


Fleksibiliteten kom uden tøven - også selvom Thue ikke for alvor kunne indvie kollegerne i, hvorfor han havde brug for deres hjælp.

- Anders Brink Madsen, der spiller træneren i Sunday, arbejdede næsten 24 timer, så jeg kunne blive færdig i tide til at tage afsted til Fast & Furious-optagelserne. Det er jeg meget taknemmelig for, siger Thue.

Annonce

Underviste megastjerne i blues

Under optagelserne til Fast & Furious var Thue nervøs. Ikke mindst i starten, hvor det kæmpestore set up og de kæmpestore stjerner omkring ham, virkede overvældende.

Men ret hurtigt kom han ind på opgaven og kollegerne, som var begejstrede for hans indsats. Såvel instruktør Justin Lin som superstjerne og tidligere wrestling-mester John Cena har udtalt sig i pressen med pæne ord om danskerens arbejdsmoral og evner.

- Thue var nok den af de medvirkende - ud over Vin - som jeg knyttede de stærkeste bånd til. Og Thue lærte mig at spille blues på klaveret, fortæller John Cena i en video på Thue Ersted Rasmussens Instagram.

Umiddelbart efter at have afsluttet sine indspilninger vendte Thue tilbage til Danmark og nye Sunday-optagelser.

Inden han landede rollen, spurgte filmselskabet Thue Ersted Rasmussen, om han kan køre en bil med manuelt gear. Det kan han - og det fik han brug for her i Ottos lynhurtige Jaguar. PR-foto: Giles Keyte/Universal Pictures

- Det kan måske virke som en stor kontrast at gå direkte fra den kæmpestore produktion til Sunday, som jo er en meget mindre - men heller ikke helt lille produktion. Men inde foran kameraet er arbejdet jo det samme, siger han.

Kommer din medvirken i Fast & Furious til at føre til flere store roller i udenlandske film?

- Det er der mange, der spørger om. Hvis det gør, vil det være super. Men det ville være usundt for mig at forvente. Det var en stor og god oplevelse. Men det er det også at spille Jonas i Fredericia, siger Thue Ersted Rasmussen.

Annonce
Annonce
Elbobladet

Fredericianer modtog pris: Tog hånd om nye medstuderende

Annonce
Annonce
Elbobladet

Undgå at badebassinet bliver en virus- og bakteriesump

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Det summer af glæde og spænding: Gågadesalon klar til åbning

Elbobladet

Fredericias træer: Peter Honorés ahorn på volden

Elbobladet

Præstens klumme: Det er mit legeme og blod - men ikke på en klam måde

Elbobladet

Sushikæde kommer til Fredericia: Forventer at åbne i næste måned

Elbobladet

Få dine planter helskindet gennem ferien

Elbobladet

Skolestart? Øv trafiksikkerhed allerede i sommerferien

Elbobladet

Veninder har gode idéer til bymidten: Lad os få flere træer og mere vand

Elbobladet

Erritsø Y's Men's Klub i en coronatid

Elbobladet

Arbejdsgiver: Jeg vil ikke undvære mine fleksjobbere

Elbobladet

Så enkelt kan det gøres: Klodset løsning kan hjælpe handicappede på café

Elbobladet

Streamer du ulovligt? Spot faresignalerne i tide

Elbobladet

Michael solgte Hus Forbi foran Føtex: Nu er han ansat

Elbobladet

På den 2. side: Kært barn har ingen navne

Elbobladet

Bag disken: Optiker har skudt gang i en ombygning i millionklassen

Elbobladet

Ugens hund: Gæt, hvad jeg graver ned ude i haven - og hvor det ligger

Elbobladet

En epoke med blade, tobak og lotteri slutter: Fredericias ældste aviskiosk lukker

Elbobladet

Det skal du vide, før du anlægger havedam

Elbobladet

Mange vander haven forkert: Sådan gør du i sommervarmen

Elbobladet

Festival sætter 13 danske bands på plakaten i Det Bruunske Pakhus

Elbobladet

Brug de lokale strande: Leg jer til større badesikkerhed

Elbobladet

Ingen parkeringspanik her - tværtimod sukker ny, stor p-plads efter biler

Annonce