Annonce
Elbobladet

Supergrønt kan mærke, at sneen er smeltet: - Det begynder at krible i folk

Der er kommet farve på planterne ude foran Supergrønt på Vejlevej, hvor eksempelvis stedmoderblomster er begyndt at blive solgt, pointerer butiksbestyrer Marijanne Boesen. Foto: Michael Svenningsen
Højere temperaturer giver større lyst til havearbejdet. Det oplever man i hvert fald hos plante- og blomsterbutikken Supergrønt på Vejlevej, hvor farverige udeplanter er fundet frem.

Fredericia: De gule, lilla og violette farver fylder uden for indgangen til Supergrønt på Vejlevej.

I modsætning til de store havecentre må plante- og blomsterbutikken gerne holde åbent for tiden, da blomsterbinder-delen med buketter udgør en tilpas stor del af forretningen.


Når vi har seks plusgrader, kan vi godt mærke, at det begynder at krible i folk.

Marijanne Boesen, blomsterbinder og butiksbestyrer hos Supergrønt


Selvom februars frost indtil videre har ført til en rolig måned, begynder de første kunder at have fundet ud af, at vejret snart egner sig til andet udearbejde end det, der er foregået med sneskovlen.

- Når vi har seks plusgrader, kan vi godt mærke, at det begynder at krible i folk. Så skal der ske noget med forårs- og løgplanterne. Det skal gerne være noget gult, der skinner i øjnene, siger Marijanne Boesen, der er udlært blomsterbinder og butiksbestyrer hos Supergrønt.

Annonce

Gang i løgplanterne

Det er endnu for tidligt at så blomster til de store, farverige bede. Vil man have lidt kulør i haven, er der dog stadig mulighed, forklarer Marijanne Boesen.

- Det er løgplanterne, som bliver solgt lige for tiden. Påskeliljer og perlehyacinter, og så ryger stedmoder og primula også. Løgplanterne kan godt klare lidt frost, mens nogle af de andre blomstrende planter skal vente lidt endnu, siger hun.

Selvom løgplanter som dem på billedet sælger godt for tiden, er der også andre planter, som har oplevet et boost hos Supergrønt henover coronatiden. - Mit indtryk er, at folk gør mere ud af terrasserne, når de skal være hjemme. Sådan noget som palmer og andre større planter er blevet mere populært. Når folk ikke kan komme af sted i samme omfang, ville de have noget sydlandsk, siger Marijanne Boesen. Foto: Michael Svenningsen

- Det er nok mest krukkerne og ved terrassen, at man kan ordne mest. Fordelen ved løgplanten er dog, at man bare tager den fra krukken og sætter i haven, når man skal gøre plads til sommerblomsterne, siger Marijanne Boesen.

Annonce

Mangler gå-i-byen segmentet

Selvom Supergrønt i øjeblikket kan holde åbent, betyder det ikke, at handlen er som i tidligere år. Til trods for at Marijanne Boesens indtryk er, at folk er begyndt at pynte mere, mangler der i høj grad en type handlende i butikken.

- Der er slet ikke noget gå-i-byen salg, som jo ellers plejer at være fredag og lørdag, når man skal på besøg hos en anden. Når dét er sagt, skal jeg ikke brokke mig. Vi er utrolig glade for, at vi fortsat kan holde åbent, siger hun.

Hos Supergrønt binder Marijanne Boesen en del blomster. Under coronapandemien har der dog ikke været ligeså mange, som har skullet bruge en fredags- eller lørdagsbuket til en date, en ven eller andre, der har glæde af blomster. Foto: Michael Svenningsen

Er planen, at 2021 skal være året, hvor man ønsker at gøre en dyd ud af haven hjemme i privaten, opfordrer Marijanne Boesen til, at man besøger en planteskole og opsøger fagfolk såsom en gartner.

- Selvfølgelig kan vi svare på en del i butikken, men fagfolkene ved bare lidt mere. Og så kan man jo altid komme her, hvis man vil se, hvad vi kan tilbyde af planter og gode priser, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Et øjeblik: Se - en dukselilje

Annonce