Annonce
Elbobladet

Jobbet som sygeplejerske var utilfredsstillende: Nu har Christel genfundet arbejdsglæden

2. maj åbnede 43-årige Christel Alsted sin akupunkturklinik, Alsted Akupunktur, på Landlystvej 1 i Erritsø. Tidligere har hun arbejdet som sygeplejerske, men hun kunne ikke forene sig med arbejdspresset i hverdagen, som hun fandt utilfredsstillende. Derfor valgte hun at uddanne sig til akupunktør, og nu står hun på egne ben som selvstændig erhvervsdrivende. PR-foto
Følelsen af at være utilstrækkelig blev for meget for 43-årige Christel Alsted, der tidligere arbejdede som sygeplejerske. Nu har hun taget konsekvensen og har åbnet akupunkturklinik i Erritsø.

Erritsø: Hvis ikke man er glad for det, man arbejder med i det daglige, bør man overveje at kigge efter andet at lave.

Det kan 43-årige Christel Alsted snakke med om. I mange år har hun arbejdet som sygeplejerske, hvor hun har været ansat som nyresygeplejerske på sygehuset i Fredericia, inden det blev til sundhedshus, og hun flyttede arbejdsplads til nyreambulatoriet på Kolding Sygehus.

Nu har hun dog valgt at kvitte jobbet som sygeplejerske for i stedet at søge mod anden måde at hjælpe andre mennesker på. 2. maj åbnede hun således Alsted Akupunktur i klinik- og kontorfællesskabet på Landlystvej 1 i Erritsø.

Annonce

- Jeg har startet akupunkturklinik, fordi jeg er på en mission om at hjælpe mennesker tilbage i en tilstand, hvor kroppen er i balance. Jeg har altid været optaget af, at det var bedre at forebygge end behandle. Men virkeligheden i vores samfund i dag ser desværre noget anderledes ud, fortæller Christel Alsted.

I de seneste år har hun taget uddannelsen som akupunktør sideløbende med sit faste job som sygeplejerske. Her har hun i en længere periode ikke følt, at hun har kunnet gøre sit arbejde godt nok.

- Vi har været meget pressede i sygehusvæsenet gennem en årrække, og det har jeg ikke kunnet finde min vej i. Det har været for utilfredsstillende at arbejde som sygeplejerske, forklarer Christel Alsted.

Møder glad på job

I stedet kan hun nu glæde sig over at være sin egen arbejdsgiver og selv styre sin arbejdstid. Nu ser hun frem til at skulle udføre de forebyggende indsatser.

- Jeg har set, hvor lidt der skal til med akupunktur, for at man kan få det godt igen såsom efter smerteproblematikker. Og det håber jeg at kunne brede ud til så mange som muligt, så vi undgår at fylde os med medicin eller ende på sygehuset, siger Christel Alsted.

De lyse, hjemlige omgivelser er med til at skabe glæde hos Christel Alsted. På briksen behandler hun sine patienter med de tynde nåle, som sættes ind i huden på specifikke punkter på kroppen. PR-foto

Selvom hun kender til det at yde omsorg for andre, skal hun dog vænne sig til nogle anderledes opgaver som selvstændig erhvervsdrivende.

- Som sygeplejerske er det eksempelvis ikke en spidskompetence at markedsføre sig selv. Den del er helt ny for mig, og jeg har været på iværksætterkursus for at lære de ting, jeg ikke er så erfaren i. Men jeg kender jo godt til at hjælpe andre, siger Christel Alsted og tilføjer, at arbejdet med hænderne og præcisionen i dette, som hun får brug for som akupunktør, er blandt hendes forcer.

- Det har været rigtig dejligt at komme i gang med mit nye arbejde. Det giver mig en glad følelse hver morgen, når jeg træder ind ad indgangen, og det er nogle skønne lokaler, jeg har fået indrettet. Så det er en kæmpe forskel fra tidligere, og jeg har savnet den følelse i lang tid, fortæller Christel Alsted.

Det har været rigtig dejligt at komme i gang med mit nye arbejde. Det giver mig en glad følelse hver morgen, når jeg træder ind ad indgangen, og det er nogle skønne lokaler, jeg har fået indrettet. Så det er en kæmpe forskel fra tidligere, og jeg har savnet den følelse i lang tid.

Christel Alsted, indehaver af Alsted Akupunktur
Annonce

Hjemlig følelse

I dag er Christel Alsted bosiddende i Brenderup på Fyn, men indtil for to år siden havde hun bopæl i Erritsø. Derfor er klinikkens placering på mange måder også hjemligt for hende.

- Selvom det kan virke lidt tilfældigt, at det netop blev det lokale, jeg fik øje på, føles det trygt og rart at åbne klinik i netop Erritsø, siger hun.

Åbningstiderne hos Alsted Akupunktur er mandag-torsdag 8.30-17 samt fredag 8.30-13.

Annonce
Elbobladet

På den 2. side: Lyserød eksplosion lige fra morgenstunden

Annonce
Elbobladet

Præstens klumme: Grøn er håbets farve

Annonce
Elbobladet

Vær med til at sikre en god folkeafstemning: Bliv valgtilforordnet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Du risikerer at blive spurgt: Hvad skal vi sælge Fredericia på til turisterne?

Elbobladet

Nu kan du godt finde mountainbiken frem: Nyt spor for alle indviet

Elbobladet

S-profil i Fredericia er ny mand i spidsen for sosu-skoles bestyrelse

Elbobladet

Natklub-ejer er stolt efter prisuddeling i Barcelona

Elbobladet

Julie havde en elevtid fuld af prøvelser - nu er hun udnævnt til årets bedste lærling

Elbobladet

Præstens klumme: Da kunstneren blev præst for præsten

Elbobladet

På den 2. side: Skraldespand og some-brydere

Annonce