Annonce
Elbobladet

Symfoniorkester må igen-igen udskyde stor koncert

Fredericia Byorkester øver normalt på Tøjhuset, men corona har aflyst øveaftener i månedsvis. Og nu må den stort anlagte forårskoncert udskydes helt til 2022. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
Fredericia Byorkesters store koncertplan har allerede været udskudt og flyttet. Nu udskydes den igen.

Fredericia: Endnu en gang må Fredericia Byorkester udskyde sin planlagte koncert, hvor de 50 musikere og solister skulle fremføre et repertoire af Beethoven og musicalnumre.

Koncerten skulle egentlig have været afviklet allerede i foråret sidste år. Men corona kom i vejen. Og corona er stadig i vejen, forklarer symfoniorkestres formand Anders Nørregaard.


Annonce

Selv i tilfælde af, at restriktionerne hæves hurtigt og helt, kan vi ikke nå at blive klar.

Anders Nørregaard, Fredericia Byorkester


- Vi kan se, at vi ikke får mulighed for at øve godt nok op til koncerten. Heller ikke selv hvis restriktionerne lettes til påske. Så derfor vælger vi allerede nu at aflyse den - eller rettere: Udskyde den til 2022, siger han.

Byorkestret havde håbet at gennemføre koncerten i Eksercerhuset.

Fonde og sponsorer flytter med

I november sidste år skulle orkestret have spillet på Tøjhuset, hvor den unge violinist, Antonia Fuglsang, skulle være gæstesolist.

Men corona tvang i første omgang koncerten til en større sal på Fredericia Gymnasium. Og siden til at aflyse på grund af afstandskrav og forsamlingsloft. Den koncert er endegyldigt aflyst - ikke kun udskudt.

Men forårskoncerten fra sidste år var udskudt til foråret i år - og må nu udskydes til foråret næste år.

Det er dog stadig planen at gennemføre Byorkestrets store Messias-projekt til november, hvor der skal spilles to kor-koncerter i Trinitatis Kirke, en koncert i Brødremenighedens sal i Christiansfeld og yderligere en ved Gram Slot.

Projektet støttes af fonde og sponsorer, herunder A. P. Møller Fonden og William Demant Fonden, der hver støtter med 50.000 kroner. Dertil kommer, at Velux Fonden netop har bevilget 7.000 kroner til indkøb af en ny stortromme.

Fredericia Byorkester øver på Tøjhuset, men det er længe siden at orkestret sidst mødtes. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Ugens hund: Rollo er hypnotisør

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce