Annonce
Elbobladet

Synlige genbrugs-abstinenser, da butik genåbnede

Den store, kommunale genbrugsbutik på Prangervej 2 genåbnede mandag formiddag. Og det var et tilløbsstykke. Køen var lang - og selvom det måske ikke ser sådan ud på fotoet - holdt alle en fornuftig afstand. Foto: Søren Gylling
Med bugnende hylder, bugnende lager og bulede indkøbsnet genåbnede genbrugsbutikken på Prangervej mandag formiddag.

Fredericia: Flere end hundrede mennesker stod i kø, da den kommunale genbrugsbutik på Prangervej 2 - lige overfor brandstationen - mandag formiddag slog dørene op.

Nogle ventede med tålmodighed, andre med abstinens-lignende trippen for at komme ind til de mange hylder med brugsting, legetøj, smykker, film, cd'er, møbler og meget andet.

- Vi har glædet os enormt meget til at genåbne, siger Lene Majeske Dall, der skynder sig at få lidt at spise i minutter op til dørenes åbning. Hun vil ikke risikere at gå sukkerkold de første mange timer.

Under coronatiden har mange fredericianere ryddet op og muget ud. Det har fået butikkens lager til at svulme op.

- Til sidst havde vi ikke plads nok. Vi har cirka halvdelen af lageret her på Prangervej og så den anden halvdel i en stor hal på Nordre Kobbelvej, siger kommunens affald- og genbrugschef, Vibeke Hviid, der også er med til at genåbne butikken.

Folk er kommet med så mange ting under corona-tiden, at vi har måtte tage en ekstra lagerhal i brug.

Vibeke Hviid

Annonce

Hold hestene tilbage

10 af butikkens 24 folk er i sving med at holde styr på sagerne i forbindelse med genåbningen.

Der er styr på både håndsprit og gummihandsker. Køkulturen ser ud til at være civiliseret, men utålmodigheden er til at tage og føle på. Det håber kunderne også snart, at varerne er.

I de sidste minutter inden åbning informerer Lene køens folk om, at de sluses ind i takt med, at kunderne forlader butikken igen. Selvom der normalt ville være plads til mange flere, vil der i dag højst være 20 kunder i butikken ad gangen. Og alle bedes gøre sig færdig på en halv time.

Ingen protesterer, men protester ville også bare forsinke åbningen - og det har ingen lyst til. Hestene kan næsten ikke holdes tilbage længere, da Lene endelig fjerner kæden og lukker de første 20 ind.

Annonce

Lager til en måneds storm

Selvom butikken har været lukket længe, har personalet haft rigeligt at lave.

- Der har været masser af arbejde. Vi har sorteret varer, som folk er kommet med her ved butikken eller på genbrugspladserne. Nogle af tingene har vi sendt videre til Kirkens Korshær og andre, fordi vi simpelthen ikke har kunne følge med, siger Vibeke.

Hun og Lene vurderer, at butikkens lagre er så fulde, at det - selv hvis kundestormen fortsætter som på genåbningsdagen - vil tage en måned at høvle lageret ned til normal størrelse.

- Så det kommer altså til at tage et godt stykke tid, før corona-bølgen er ovre her hos os, siger Vibeke.

Affalds- og genbrugschef Vibeke Hviid (til venstre) og genbrugsbutikkens daglige leder Lene Majeske Dall glædede sig meget til endelig at genåbne efter mange ugers corona-lukning. Foto: Søren Gylling
Kunderne blev sluset ind, så der ikke var flere end 20 ad gangen. Foto: Søren Gylling
Især tøj er der blevet indleveret meget af under corona-tiden. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Elbobladet

Løbesko og nålestriber

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Større batteri i A6 plug-in

Annonce