Annonce
Elbobladet

Tænker på brugerne: DF vil genåbne Depotgården gradvist

Aktiviteterne på Depotgården foregår i værksteder, og ved at lave adgangsbegrænsning mener Dansk Folkeparti godt, at det kan forsvares at lade huset åbne gradvist op efter påske. Arkivfoto: Torben Glyum
Depotgårdens værksteder bør være blandt de aktiviteter der kan åbne dørene op, når Danmark gradvist skal genåbnes, mener Dansk Folkeparti, men understreger, at det skal følge anbefalinger fra sundhedsmyndighederne.

Fredericia: Når coronagrebet skal slækkes om Danmark, så mener Dansk Folkeparti, at Depotgården skal være et af de første steder, der igen skal kunne benyttes med forsigtighed.

- Vi ved, at de tiltag, der er gjort, har givet effekt, og vi kan høre statsministeren tale om lys for enden af tunnelen og om mulighederne for en gradvis åbning af samfundet. Et af de steder i Fredericia, vi foreslår, man kan åbne, er Depotgården. Det kunne gøres snarest efter påske med et simpelt krav om, at brugerne kun opholder sig på de respektive værksteder og med maksimalt fire personer på hvert værksted, siger Inger Nielsen (DF).

- Men I skal vel forhold jer til de retningslinjer, der er udstukket på landsplan?

- Det er klart, og derfor har vi også rettidigt lukket aktiviterne ned. Det var fint, men nu er det så tid at se fremad og mere detaljeret kikke på fordele og ulemper ved lukningerne og vurdere dem mere omhyggeligt. På Depotgården er der mange faste brugere, som, vi tror, gerne vil kunne benytte muligheden for at komme tilbage til aktiviteterne. Det tror vi godt kunne lade sig gøre, hvis man organiserer det rigtigt, siger byrådsmedlem Inger Nielsen (DF).

På Depotgården er der mange faste brugere, som vi tror gerne vil kunne benytte muligheden for at komme tilbage til aktiviteterne. Det tror vi godt kunne lade sig gøre, hvis man organiserer det rigtigt.

Byrådsmedlem Inger Nielsen (DF)

Annonce

Regler skal følges

Depotgården, som i dag er helt lukket ned, kunne efter forslaget åbnes gradvist.

- Depotgården er opbygget med værksteder, som styres af frivillige, og derfor vil det være muligt at sikre, at der kun er et begrænset antal personer af gangen. Man kan også lave en tidsstyring, så man kan benytte huset på forskellige tidspunkter, og dermed undgå, at der forsamles flere, end man kan overholde regler om god afstand, siger Inger Nielsen.

Partiet konstaterer selv, at Depotgårdens brugere er generelt i den ældre ende og dermed en udsat gruppe efter sundhedsmyndighedernes vurdering.

- Bekymrer det ikke?

- Det er rigtigt, at der er tale om fortrinsvis ældre brugere, men for mange af dem, er værkstederne også et sted, hvor der er mulighed for at bryde en tom daglig hjemmerutine, og det bør man have i tankerne, når vi går i gang med at åbne op. Desuden tror vi også på, at brugerne kan finde ud af at efterleve de regler, som sundhedsmyndighederne har sat op omkring håndhygiejne og afstand, siger Inger Nielsen.

Hun peger på, at mange af værkstederne har naturlige begrænsninger i forhold til antallet af brugere.

- Og en del har endda egen indgangsdør fra det fri. Eneste egentlige samlingsområde er cafeen, og den kan man enten holde lukket eller benytte på skift så man overholder afstands- og arealkrav.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Præstens klumme: Aprilsvejr!

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Toyota har medvind

Elbobladet

Se video: Sort sol angribes af høg

Annonce