Annonce
Elbobladet

Tøjbutik flytter adresse - ønsker at fremtidssikre sig

Til daglig driver Marianne Gaarsvig (t.h.) Geist/Gnist sammen med sin mand Jesper. På fotoet her ses Marianne Gaarsvig sammen med Camilla Sørensen i forbindelse med "lyserød lørdag", der sætter fokus på den nationale Knæk Cancer-indsamling. Arkivfoto: Nana Hanghøj
Geist/Gnist i Vendersgade flytter til efteråret adresse i gågaden. Flytningen skal ses i lyset af udviklingen i byens handelsliv, lyder det fra ejer.
Annonce

Fredericia: Til efteråret skal flyttekasserne findes frem hos tøjbutikken Geist/Gnist. Der er dog ikke tale om nogen stor flytning afstandsmæssigt. Butikken rykker nemlig fra de nuværende lokaler i Vendersgade 22 til Gothersgade 12.

Her overtager man lejemålet fra Flying Tiger Copenhagen, som forlader lejemålet ved udgangen af august.

- Åbningsdatoen for den nye butik er endnu uvis. Vi åbner efteråret 2020 og håber på, at det bliver 1. oktober, da vi skal være ude af vores nuværende lejemål ved udgangen af september, siger Jesper Gaarsvig, som driver Geist/Gnist sammen med hustruen Marianne.

Det er i dette lokale i Gothersgade 12, hvor Flying Tiger of Copenhagen i øjeblikket holder til, at Geist/Gnist flytter til. I alt er der 275 kvadratmeters butikslokale. Arkivfoto: Nicolaj Primdahl
Annonce

Fremtidssikring

Beslutningen om at flytte har ikke været nem, pointerer Jesper Gaarsvig. Siden 2004 har butikken haft dens nuværende placering i Vendersgade. Alligevel ser han et større potentiale i den kommende placering i Gothersgade.

- Vi har været glade for beliggenheden, men vi kan samtidig se, at tendensen er, at bylivet rykker sig. Og for vores vedkommende kan vi ikke flytte til ethvert lokale, da vi har brug for plads. Nu bød muligheden sig, og så turde vi ikke andet end at takke ja, siger han og uddyber:

- Vi er kede af hele udviklingen med butikslukninger i Vendersgade og ved godt, at gaden ikke bliver stærkere af, at vi flytter. Beslutningen skal ses i lyset af, at vi ønsker at fremtidssikre os selv.

Annonce

Tror på fremtid med butiksliv

Med den kommende flytning går Geist/Gnist fra 300 kvadratmeters butikslokale til 275 af slagsen. Derfor kommer butikken også til at tænke i de kreative baner, ligesom den gjorde, da man for otte år siden ombyggede butikken i Vendersgade.

Og selvom det langt fra er gratis at flytte, og butikken, ligesom størstedelen af detailbranchen for tiden, er ramt på omsætningen, tror Jesper Gaarsvig på, at Geist/Gnist har en fremtid på den lange bane. Det gælder ligeledes handelslivet i gågaderne i såvel Fredericia som andre byer.

- Når vi har en krise som den i øjeblikket, kan folk mærke, hvad det betyder for dem, at der er liv i en bymidte. Jeg tror, alle ønsker, at der er liv i gågaderne på sigt, siger Jesper Gaarsvig, som glæder sig til at byde kunder velkommen i den kommende butik.

- Og indtil da håber vi på et godt forår og en god sommer i Vendersgade, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

DS udfordrer tyskerne

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ny butik på vej på Vejlevej: - Vi er vilde med varer, der bare er bedre

Elbobladet

De kridtede sko er klar i startblokken: Sådan forbereder de lokale butikker sig til at genåbne

Elbobladet

Fem planter der giver pangfarver i haven

Elbobladet

Sympatisk Hyundai i20

Elbobladet

Se fotos: Solopgang ved Lillebælt

Elbobladet

Renault vækker kultbil til live

Elbobladet

Tantes Have afventer spændt genåbning: - Så snart vi ved noget, kan vi sige 'go' til en masse

Annonce