Annonce
Elbobladet

Tøjhusets leder overtager tøjlerne: Musikken vender tilbage til Fredericia Teater

Fredericia Teater skal udlejes til kulturelle arrangementer resten af året. Blandt andet koncerter. Arkivfoto: Torben Glyum
Resten af året skal Fredericia Teater bruges som blandt andet spillested under ledelse af Tøjhuset.
Annonce

Fredericia: Indtil et nyt teater er på vej, og indtil Eksercerhuset er indrettet som spillested, og indtil corona-udfordringerne er ovre, skal Fredericia Teater tages i brug som spillested. Det er i hvert fald oplægget, som byrådets økonomiudvalg skal tage stilling til, når de ni politikere mødes mandag aften.

Efter teatrets konkurs ejer kommunen både bygningen i Prinsessegade, dens inventar, teknik og andet. Samtidig står spillestedet Tøjhuset med en næsten overfyldt kalender, fordi forårets corona-aflyste kulturudbud nu forsøger at klumpe sig sammen på resten af året.

Ifølge indstillingen til udvalget er der kort sagt ingen grund til ikke at gøre brug af teatret, mens fremtiden diskuteres. Ganske vist er det besluttet at indrette Eksercerhuset på den gamle Bülows Kaserne mere permanent til spillested, end det hidtil har været. Men i hvert fald resten af 2020 kan Teatret fungere som stort spillested uden at komme i konflikt eller konkurrence med kommunens andre planer på kulturområdet.

Der lægges op til, at styringen af Teatret resten af året lægges i hænderne på spillestedsleder Sune Rasmussen fra Tøjhuset. Kulturudbydere skal kunne leje sig ind på markedslignende vilkår.

Annonce

Halvtomme kopper og tændte skærme

I den seneste tid har der foregået en oprydning af teatrets lokaler, som stod efterladt efter konkursen i marts.

Folkene, der skulle rydde op, mødte et overraskende syn.

Halvtomme kaffekopper stod efterladt. Computere stod tændt. Lys var ikke blevet slukket. Alt så ud, som om personalet blot var gået til møde.

Det er ikke ualmindeligt ved konkurser, at virksomheden straks forlades og forsegles. Men oplevelsen kan virke spøgelsesagtig, og det var nødvendigt at rydde grundigt op og ud, inden eksempelvis teatersalen igen begyndte at ligne noget, der nu skal tages i brug til blandt andet koncerter.

Byrådet har sat 870.000 kroner fra det corona-udvidede anlægsbudget af til udvikling af teaterbygningen. Allerede nu er man i gang med at se på, hvad de penge skal bruges til. Vedligehold og reparationer kommer formentlig til at stå for en del af beløbet.

Annonce
Annonce
Elbobladet

En strøm af elbiler fra Korea

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Et øjeblik: Det er noget rod

Annonce