Annonce
Elbobladet

Taekwondo-klubber slår sig sammen

Der venter et par begivenhedsrig fremtid i Fredericia Taekwondo Klub - Daehan, som blandt andet skal arbejde med holdinddelinger, sammensætte ny bestyrelse og finde større lokaler. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Byen er for lille til to klubber, lyder det fra Proud Lions Team Fredericia Taekwondo og Fredericia Taekwondo Klub - Daehan.
Annonce

Fredericia: Én taekwondoklub er bedre end to. Det er man i hvert fald nået frem til hos byens to klubber, Fredericia Taekwondo Klub – Daehan og den anden klub, Proud Lions Team Fredericia Taekwondo. Fra årsskiftet er de gået sammen.

Det betyder, at medlemmerne af Proud Lions, der inden sammenlægningen var den mindste af de to klubber, er rykket til Daehans lokaler i Norgesgade, oplyser formand for Proud Lions, Britt Lindy Knudsen. Samtidig opløses klubben, når alle forpligtigelser er overholdt. Efter planen sker det på en ekstraordinær generalforsamling 31. januar.

- Fredericia er for lille til at have to klubber, og jeg tænker, at kombinationen af klubberne kun kan blive god. Vi byder ind med en enorm gejst, og Daehan har stor viden og erfaring, siger Britt Lindy Knudsen.

Samme opfattelse har man i byens anden og snart eneste taekwondoklub Daehan.

- Ved at gå sammen står vi stærkere, ligesom der også ligger nogle stordriftsfordele i at være én enhed, siger Martin Schubert.

Fredericia er for lille til at have to klubber, og jeg tænker, at kombinationen af klubberne kun kan blive god. Vi byder ind med en enorm gejst, og Daehan har stor viden og erfaring.

Britt Lindy Knudsen, formand Proud Lions Team Fredericia Taekwondo

Annonce

Ikke os og dem

Med sammenlægningen blev det ikke nogen lang levetid for Proud Lions, der blev stiftet i sommeren 2018, efter at to trænere brød med Daehan. Disse er dog stoppet i Proud Lions, og derfor mener Britt Lindy Knudsen, at tiden er den rette til en sammenlægning.

- Vi var nogle tilbage i Proud Lions, som ikke følte, at vi havde noget udestående med Daehan. Samtidig kæmpede vi om de samme medlemmer, men vi synes, det giver mere mening at kæmpe sammen i stedet for at være modstandere, siger hun.

Hun nævner, at det i første omgang var en løs snak, der nu er mundet ud i sammenlægningen. Der venter dog et arbejde med at genforene de to klubber.

- Proud Lions har haft nogle styrker, som vi forsøger at adoptere. Samtidig skal vi have sammensat en ny, blandet bestyrelse, men så langt er vi ikke endnu, siger Martin Schubert.

Den nye bestyrelse bliver sammensat på en ordinær generalforsamling 17. februar, hvor alle bestyrelsesposter er på valg.

Når to klubber bliver til én, vil der vel være problemer med, at folk kommer med forskellige tilgange til tingene, og at tanken om de to klubber stadig ligger i baghovedet. Er det noget, du genkender?

- Ja, vi forsøger selvfølgelig efter bedste evne at gøre arbejdet bedst muligt, men vi er trods alt også bare mennesker. Størstedelen af de nytilkomne trænere kender vi fra dengang, de var trænere i Daehan, og de indgår i trænerteamet på lige fod med andre. Jeg kan dog ikke afvise, at man kan tænke på klubben som os og dem, men vi har gjort meget ud af at sige, at der kun er et os nu, siger Martin Schubert.

Annonce

Søger nye lokaler

Med sammensmeltningen kommer Fredericia Taekwondo Klub – Daehan op på 110 medlemmer, hvoraf cirka 20 er nytilkomne fra Proud Lions. På sigt håber klubben dog på at vokse sig endnu større.

- Vi drømmer om at komme op på 150 medlemmer, som vi var engang, så der mangler vi stadig et stykke. Derfor kigger vi også på nye lokaler, for der er ikke vækstmuligheder i de lokaler, vi er i på Norgesgade, siger Martin Schubert, som foruden bredden også håber på, at sammenlægningen kan være med til at udvikle niveauet blandt de bedste.

Britt Lindy Knudsen oplyser, at fire medlemmer af Proud Lions af forskellige årsager ikke har ønsket at fortsætte i forbindelse med sammenlægningen.

Taekwondo er både for store og små. Tidligere har Proud Lions haft et tumlingehold, hvor 4-7-årige smager på sporten, og det fortsætter i Daehan. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Til pensumtræning øves blandt andet teknik, så udøverne kan graduere og derved stige i bæltefarven. Seks gange årligt afholdes der graduering. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Hård træning giver sved på panden og smil på læberne. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Taekwondo stammer fra Sydkorea. Der konkurreres både i teknik og kamp, men kun sidstnævnte er på OL-programmet. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Annonce
Annonce
Elbobladet

Fredagsjam på Tøjhuset genopstår

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ugens hund: Debbie elsker eventyr

Annonce