Annonce
Elbobladet

Tager over efter Søren Møller: Velkendt ansigt bliver leder af musicalakademiet

Bjørg Gamst har en lang karriere bag sig på Fredericia Teater. Hun fortsætter i branchen som uddannelsesansvarlig på musicalakademiet i Fredericia, som er en del af Den Danske Scenekunstskole. Arkivfoto: Søren Gylling
Bjørg Gamst får fra årsskiftet ansvaret for musicalakademiet i Fredericia, hvor hun selv har været elev inden karrieren på Fredericia Teater.

Fredericia: 1. januar bliver Bjørg Gamst ny uddannelsesansvarlig  og dermed daglig leder af Den Danske Scenekunstskole Musicalakademiet Fredericia.

Bjørg Gamst er et kendt navn på den lokale musicalscene med utallige roller i forestillinger på Fredericia Teater, og senest var hun med til sikre det nødvendige statstilskud til det nye Fredericia Musicalteater.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg har arbejdet i musicalbranchen i hele min karriere, så det var en naturlig retning at gå og bringe noget videre til de næste generationer. Jeg er selv uddannet på musicalakademiet, og det (det nye job, red.) føltes som det rette tidspunkt for mig. Jeg brænder for at udvikle genren og udbrede den i Danmark, og hvor er der et bedre sted at påvirke det end dernede, siger Bjørg Gamst om lokalerne i Kongensgade, hvor musicalakademiet hører hjemme.

Annonce

Hvordan vil man kunne komme til at se, at det er dig, der er i spidsen for uddannelsen?

- Først og fremmest skal jeg ind på en skole, som på mange måder fungerer og har fungeret rigtig godt i mange år, så det er ikke sådan, at der skal ske en revolution. Men samtidig har alle organisationer brug for at udvikle sig, for ellers så dør de, så det er klart, at der nok vil ske nogle ting. Jeg synes, der er rigtig meget perspektiv i, at akademiet er blevet en del af Den Danske Scenekunstskole, så jeg vil gerne ind og udforske, hvilke perspektiver der ligger i et samarbejde med nogle af de andre linjer, som ligger i hele Danmark efterhånden, og hvordan vi kan få det til at smitte af på de musicalperformere, vi har på skolen, siger Bjørg Gamst.

Først og fremmest skal jeg ind på en skole, som på mange måder fungerer og har fungeret rigtig godt i mange år, så det er ikke sådan, at der skal ske en revolution.

Bjørg Gamst, ny uddannelsesansvarlig på musicalakademiet i Fredericia

Afløser Søren Møller

Hun ser også frem til samarbejdet med sin nuværende arbejdsplads, Fredericia Musicalteater, hvor musicalakademiets studerende fremfører den såkaldte showcase hvert år.

Bjørg Gamst afløser tidligere teaterchef Søren Møller, som har været konstitueret i rollen siden sommerferien, hvor han tog over efter Jonathan Flom, der stoppede efter blot et år på posten. Søren Møller skal fra årsskiftet være chef for Østre Gasværk Teater.

- Det er aldrig nemt at følge i store fodspor, så jeg går til opgaven ydmygt, men også med stort gå-på-mod. Jeg er er en anden person, men jeg har arbejdet tæt både med Søren (Møller, red.) og Thomas (Agerholm, også tidligere leder af akademiet, red.). De var begge mine undervisere, da jeg gik på skolen, så jeg kender dem særdeles godt og ved, hvor jeg er anderledes end dem. Jeg glæder mig bare rigtig meget, siger Bjørg Gamst.

I første omgang er hun en del af ensemblet, der skal opføre "Jul på teatret" på Fredericia Musicalteater, hvor der er premiere fredag.

Annonce
Elbobladet

Voldmester taler til cafémøde

Annonce
Elbobladet

Landsdækkende kæde kommer til Fredericia: - Det er et godt område for os

Annonce
Elbobladet

Fredericia bliver et nyt, grønt åndehul rigere - og du er inviteret

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Brandmand landede jobbet, han havde drømt om i 16 år: - Jeg bliver helt tændt af holdånden

Elbobladet

William Morris i ord og billeder

Elbobladet

Fredericias nye store gospelkor giver sommerkoncert

Elbobladet

Rigtig cirkus i Fredericia for første gang i tre år

Elbobladet

Sølvmedalje til Klara og Marco

Elbobladet

Præstens klumme: Guds rige er som et sennepsfrø

Elbobladet

Peter Schmeichel og medlemmer fra Magtens Korridorer skaber nyt Rock’n’Talk show

Annonce