Annonce
Elbobladet

Tantes Have afventer spændt genåbning: - Så snart vi ved noget, kan vi sige 'go' til en masse

Det tager flere dages forberedelse at gøre Tantes Have helt klar til åbning, da det for flere planters vedkommende kræver frisk leverance. Derfor håber Michael Rasmussen på, at det i god tid bliver meldt ud, hvorvidt detailhandlen kan genåbne. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Uvisheden, hvorvidt detailhandlen genåbner 1. marts eller senere, fylder i øjeblikket hos Tantes Have, der har planteskole og havecenter. Håbet er en snarlig åbning og gerne vished i god tid.

Fredericia: Der er højt til loftet, og en frisk duft af planter og træer fylder i det overdækkede havecenter hos Tantes Have på Skærbækvej.

Kunder skal man dog lede længe efter. Ligesom størstedelen af detailbranchen har Tantes Have holdt lukket siden jul.


Annonce

Vi begynder typisk med at fylde vores planteskole op for varer i uge 8 og 9, men det gør vi af gode grunde ikke i år.

Michael Rasmussen, Tantes Have


Stueplanter for 50.000 kroner er blevet kasseret, og snart kan det samme ske for delikatesserne, som er tæt på sidste salgsdato.

- Vi begynder typisk med at fylde vores planteskole op for varer i uge 8 og 9, men det gør vi af gode grunde ikke i år, siger Michael Rasmussen fra Tantes Have.

Sammenlignet med en sommerdag med åben butik, er der ikke meget grønt i havecentret for tiden. På billedet her er en undtagelse i et citrontræ. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Han håber på, at regeringen og myndighederne snart åbner op for detailhandlen. Endnu kan han trøste sig med, at januar og februar hører til de roligste måneder hos Tantes Have, men travlheden begynder snart.

- Marts er den fjerdestørste måned målt på omsætning. Og mister vi den, er der varer, vi ikke skal bruge. Så vi bliver nødt til at forholde os til den nuværende situation, men det er svært, for ligesom alle andre ved vi intet om fremtidsudsigterne til at kunne åbne, siger han.

Klar til at komme i gang

Selv er Michael Rasmussen lettere skeptisk, når spørgsmålet går på, hvornår han kan åbne op. I allerbedste fald sker det 1. marts, men han tror nærmere på 15. marts. I værste fald bliver det først efter påske, forudser han.

- Jeg plejer at sige, at vi har en masse lun leverpostej i form af levende planter, og dem kan vi ikke bare få ind fra dag til dag. Så snart vi ved noget, kan vi sige "go" til en masse varer, men vi er ikke som andre dele af detailhandlen såsom tøjbutikker, hvor varerne ligger klar til at blive solgt fra den ene dag til den anden, siger Michael Rasmussen.

Han indskyder dog, at han - modsat tøjbutikker som har sæsonbetonede kollektioner - er lettet over, at hans varer i mindre grad er vinterbetonede.

Planter modtager Michael Rasmussen ikke mange af for tiden. Til gengæld har han modtaget en stor sending af krukker, der ved synet er lige til at få lange arme og sved på panden af. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Michael Rasmussen er til gengæld bekymret for, om han kan få de rette mængder, han håber på at kunne sælge, når detailhandlen på et tidspunkt kan slå dørene op igen.

- Sydpå holder havecentrene åbent, så jeg kan frygte, at vi ikke kan få de samme store mængder, fordi de allerede er solgt i eksempelvis Tyskland, Frankrig og Italien, forklarer han.

I næste uges udgave af ElboBladet kan du læse mere om Tantes Have og få gode råd til den kommende havesæson, når ugeavisen sætter fokus på området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Færdig med at 'kigge på vinduer': Bent har fået ny livsglæde efter at gøre op med gangproblemer

Elbobladet

John kan fejre 40 år som mælkemand

Elbobladet

Vendersgade-butikker er frustrerede over sivegade-debat: - Hvorfor er der slet ingen, der spørger os?

Elbobladet

Happy jazz i Tøjhuset

Annonce