Annonce
Elbobladet

Teatrets faste forkælede fyldte sale

Under titlen "De faste synger" har Fredericia Teater planlagt tre musical-koncerter iscenesat af Bjørg Gamst. I denne weekend var temaet musicalgenrens store mester Andrew Lloyd Webber, som var manden bag de første mega-musicals, der er blevet opsat utallige gange i hele verden. Grafik: Fredericia Teater
Fredericia Teater havde i weekenden premiere på intime forestillinger med teatrets faste musicalperformere, og man kan roligt glæde sig til, de igen får tid til at forkæle publikum.
Annonce

Fredericia: Der behøves ikke millioner af led-pærer, vild scenografi og strålende kostumer for at få en fantastisk aften i Fredericia Teater. Faste skuespillere, strålende lyssætning og et musikalsk menukort med en blanding af megahits og mindre kendte sange fra legendariske Andrew Lloyd Webbers hånd kan også gøre det.

De tre faste - Mads Æbeløe, Maria Skuladottir og Teit Samsø suppleret af hjemmevant musicalperformer Rikke Hvidbjerg forkælede sammen med kapelmester Mogens Gildberg-Hansen fredag og lørdag aftener publikum i den fyldte LIP-sal.

- Hvad laver de i den store sal? Det her kunne de godt have spillet der, for det var virkelig godt, lød det fra gæster på vej ud af salen.

Andrew Lloyd Webber var oplagt, fordi vi på Fredericia Teater endnu ikke selv har produceret en musical fra hans hånd.

Fredericia Teater

Annonce

Stemmer shinede

Det kunne de resterende publikummer fuldt bakke op om og kvitterede fredag aften også med stående klapsalver som tak for en fantastisk aften, hvor man både kom omkring præsidentpaladset i Buenos Aires i Evita, stod på rulleskøjter i Starlight Express, hyggede sig med katte i Cats, blev bibelske med både Josef og Jesus og følte med fantomet i operaen.

På aftenen fik de fire skuespillere lov til at shine i kraft af deres fantastiske stemmer, både i underholdende samspil og solo.

Mads Æbeløe, som er manden bag de danske manuskripter til adskillige af teatrets store succeser, viste, at han virkelig også mestrer selv at levere fra scenen. Maria Skuladottir og Rikke Hvidbjerg tryllebandt i Webbers store kærlighedsballader, mens Teit Samsø fyldte scenen med stemme, rock og humør, og flere gange fik salen til at grine højt.

Annonce

Bjørgs drøm

Aftenen var debut for de intime musicalaftener, som de fires kollega Bjørg Gamst har drømt om at sætte i scene i flere år. Teaterchef Søren Møller gav grønt lys, og det kan han næppe fortryde.

Ingen blandt publikum fortrød ihvertfald en teateraften i samvær med de fire fremragende stemmer og man kan bare glæde sig til, at den faste stab tager fat på andre musical-temaer på de to næste planlagte intimkoncerter produceret i forening af Bjørg Gamst og Rob Hartmann.

Man må dog belave sig med tålmodighed, for de store forestillinger "Klokkeren fra Notre Dame" og "Tarzan" optager stemmerne de kommende måneder.

Men 28. februar vil man kunne opleve "De faste synger": Rodgers & Hammersteins sangkatalog, og den 29. maj musik af Elton John.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Mormors jordbærhimmel

Annonce